Тренер Борца Борис Дворшек: Думенчић убрзао игру

Иван Драгичевић
Тренер Борца Борис Дворшек: Думенчић убрзао игру

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел ремизирали су са загребачком Дубравом (32:32), у трећем припремном мечу пред наставак сезоне.

По завршетку сусрета тренери су се договорили да екипе одиграју још 15 минута у којима су Бањалучани славили са 11:9. Пред стотинак гледалаца у дворани "Борик" виђена је занимљива утакмица са доста преокрета, а према ријечима тренера Борца Бориса Дворшека резултат на овој утакмици није био у првом плану.

-  Изабрали смо да играмо са Дубравом из два разлога. Прави је јер су тркачка екипа, играју брзо и у високом ритму са много контри и полуконтри, а други је то што играју доста са пивотом што је била наша бољка у одбрани. Били су нам одлична провјера па смо договорили да одиграмо додатних 15 минута како бих успио испробати све играче јер ће нам у наставку првенства требати више играча у форми - рекао је Дворшек.

У редовима "црвено-плавих" најефикаснији су били Стефан Јанковић, Мирко Микић, Бранислав Обрадовић, Марко Ћеранић и Иван Думенчић са по четири гола.

- Задовољан сам како су момци играли и чињеница је да боље изгледамо. Још нисмо у топ форми, али је било много добрих ствари и враћа нам се свјежина. На располагању имам 19 играча и добро је што момци имају конкуренцију јер тако постају бољи и сви морају гристи како би се изборили за мјесто у тиму. Убрзали смо игру што нам је био циљ, а техничке грешке које се дешавају су посљедица тог стила - казао је тренер Бањалучана.

Против Дубраве један од најбољих на терену био је Иван Думенчић док су дебитовали пивот Доминик Смојвер и десно крило Милан Глумичић. Одређене минуте добио је и повратник из Приједора Деан Шешић.

- Думенчић је пун погодак и показаће то у наредном периоду. Има квалитет да све ради у трку, има одличан преглед игре и добру сарадњу са пивотом. Најтеже је уиграти средњег бека тако да ће њему требати још времена да покаже у најбољем издању, а о Смојверу ћу моћи да причам за петнаестак дана, јер је незахвално да коментаришем играча послије једног тренинга. Шансу је добио Глумичић јер волим да форсирам домаће талентоване момке, а он има тек 22 године, добро је крило и има сјајну руку - додао је Дворшек.

Борац у петак наставља такмичење у СЕХА лиги када у госте долази Вардар.

Јуниори

Прије утакмице сениора Борца и Дубраве свој меч су одиграли јуниори ова два тима, а занимљиво је да је и овај сусрет завршен са 32:32. Младићи које са клупе предводи тренер Горан Гарић за двије седмице путују у Загреб гдје ће учествовати на веома јаком турниру уз ППД Загреб, Веспрем, Цеље, РА "Балић Метличић" и репрезентација града Загреба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана