Треће славље Борца заредом

Игор Станишић
Треће славље Борца заредом

Бијељина - Фудбалери Радника поражени су у дербију деветог кола Премијер лиге БиХ од Борца са 0:1, у блиједој фудбалској представи.

Бањалучани су уписали трећу узастопну побједу ове јесени, након што су истим резултатом савладали Славију и Зрињски. Гол одлуке постигнут је у 37. минуту. Милош Жеравица је у казненом простору Радника упослио Тонија Јовића, који је побјегао задњој линији одбране, те искоса послао лопту у супротан угао под пречку истрчалог голмана Радника Борише Бодироге. У наставку сусрета фудбалери Радника узалудно су нападали, а Борац је зналачки чувао стечено вођство све до краја и у Бањалуку заслужено однио три бода.

- Испоставило се да се оно што смо причали прије утакмице на крају обистинило. Борац посједује пуно квалитетних играча на свим позицијама и ми им нисмо могли адекватно парирати, поготово када се узме у обзир да смо играли без двојице кључних фудбалера, Александра Ћосовића и Станка Остојића. Покушали смо у првом полувремену да кренемо са пресингом, али нас је Борац осујетио. Надам се да ћемо у наредним колима бити много бољи, а већ сада је јасно да нам предстоји грчевита борба за опстанак - нагласио је тренер Радника Славко Петровић.

Кормилар "црвено-плавих" Винко Мариновић Градски стадион у Бијељини напустио је видно задовољан.

- Знали смо да утакмица у Бијељини неће бити нимало лака, јер се Радник налази у незавидној позицији. Постигли смо погодак из једног контранапада. Послије тога било је знатно лакше играти, јер се у редове противника из минута у минут увлачила све већа нервоза. У другом дијелу сусрета контролисали смо игру и чекали евентуалну грешку ривала. Презадовољан сам побједом, којој не треба гледати у зубе, поготово што смо наставили серију добрих резултата - рекао је Мариновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана