Трећа срећа против Лајонса

Душан Репија
Трећа срећа против Лајонса

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел отпутовали су ноћас у Холандију гдје ће сутра навече одиграти реванш меч трећег кола ЕХФ купа против ОЦИ Лајонса (19.30 часова).

Упркос поразу у првом мечу (29:31), Бањалучани вјерују да је коначно дошло вријеме за прво, али и најважније славље против Лајонса, с обзиром да су изгубили од Холанђана и у мечу за треће мјесто на квалификационом турниру Лиге шампиона. Тренер Борис Дворшек вјерује да је екипа коначно извукла поуке и да зна како треба да игра да би дошла до побједе од три гола разлике који гарантују улазак у групу фазу и европско прољеће. У оба меча Лајонси су "претрчали" Борац и постигли много лаких погодака.

- Циљ је да умртвимо игру и што већи дио меча играмо шест на шест. Не смијемо да дозволимо њихову брзу игру, контре, брзи центар... Спремали смо се у том правцу. Други услов је да смањимо њихов број фаулова, што значи да морамо да убрзамо игру у нападу. Они су чак 62 пута направили фаул над нашим играчима у првом мечу, а ми само 22. Спољни играчи морају да се крећу брже, радили смо на томе и вјерујем да ћемо то показати на терену - рекао је Дворшек.

Много прашине подигло се послије прес конференције хрватског стручњака након првог меча, када је Стефана Јанковића и Даворина Вујовића означио као главне кривце за пораз. Ипак, Дворшек увјерава да је атмосфера одлична, а да су јавне критике изазвале позитивну реакцију цијеле екипе.

- Задатак тренера није само да припреми утакмицу и тактику, понекад треба и да продрма екипу. Свјесно сам изашао с тим у јавност, хтио сам мало да испровоцирам играче и добијем позитивну реакцију. Неко то одобрава, неко не, али се показало да је мој потез оправдан. Сви момци, а поготово њих двојица, максимално су одрадили тренинге претходних дана. Поразговарао сам с њима насамо, обавили смо и заједнички разговор. Знам да сви могу више и то ме је највише забољело. И сада тврдим да имамо квалитет да прођемо даље. Свлачионица сада дише много боље, сви смо као један и увјерени смо у пролаз - рекао је Дворшек.

Њежић не путује

Млади Милош Њежић није отпутовао са екипом због повреде стопала.

- Сви остали су спремни и једва чекају почетак утакмице. Радили смо много на тактици, неколико пута одгледали снимак утакмице, знамо гдје смо гријешили, али и гдје су Холанђани танки. Морамо да смањимо број техничких грешака, којих је у првом дуелу заиста било много - рекао је Дворшек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана