Требињски рукометаши у све бољој форми: Леотар граби ка врху

Дарко Драгичевић
Требињски рукометаши у све бољој форми: Леотар граби ка врху

ТРЕБИЊЕ - Рукометаши Леотара ушли су у наставак првенства са двије побједе, чиме су направили значајан корак ка свом циљу, а то је борба за нови излазак у европска такмичења.

Након славља у дербију против Борца Требињци су се вратили са два бода из Завидовића, гдје су славили против Криваје 35:31. Кључну серију гости праве средином другог дијела, када праве 8:1 и од 24:24 долазе до 33:25 и већ тада је било јасно да ће бодови отићи у Требиње. До краја рукометаши Криваје су тек успјели ублажити пораз за коначних 31:35.

Најефикаснији играч је био Амар Амитовић код домаћих са 10 погодака, а по пет су постигли Фарис Телаловић и Сеџад Абдурахмановић. Код гостију је Владимир Станковић постигао девет голова, Жељко Шукић шест, а Ђорђе Кукић је погађао пет пута.

- Изузетно важна победа за наш тим којом смо овјерили бодове које смо освојили у дербију против Борца на свом паркету. Везали смо двије побједе, тако да са пуно самопоуздања улазимо у наставак шампионата БиХ. Желимо да поправимо нашу тренутну позицију и да напредујемо током ове полусезоне и направили смо само два важна корака. Сад нам слиједе додатна искушења, али сматрам да смо добро радили током припремног периода и да се то осјети у нашој игри - истакао је Радован Уљаревић, који је постигао три гола на мечу у Завидовићима и дао значајан допринос у побједи.

На овом гостовању екипе је показала свој квалитет.

- У финишу меча сигурно је да је до изражаја дошао наш квалитет. Имамо играче који могу да преузму одговорност. Заиграли смо много јаче у одбрани и направили серију којом смо преломили меч. Након тога домаћем тиму није било повратка, а ми смо остварили важан тријумф - додао је Уљаревић.

Наредног викенда Леотар очекује гостовање код другопласиране Грачанице, која је у овом колу ремизирала у Бањалуци.

Резултати

Резултати 16. кола: Криваја - Леотар 31:35, Борац - Грачаница 19:19, Херцеговина - Извиђач 30:33, Вогошћа - Горажде 28:27, Маглај - Слога 32:30, Коњух - Слобода 33:33. Пласман: Извиђач 26, Грачаница 22, Борац 20, Вогошћа 19, Леотар 16, Слобода 15, Криваја 14, Коњух 14, Слога 13, Маглај 12, Горажде 9, Херцеговина 8, Чапљина 2.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана