Томица Зиројевић, члан Скупштине ОКК Борац: Нова управа, стари проблеми

Милан Зубовић
Томица Зиројевић, члан Скупштине ОКК Борац: Нова управа, стари проблеми

Бањалука - Члан Скупштине Омладинског кошаркашког клуба Борац Томица Зиројевић оптужио је управу да лоше управља клубом и да нису донијели никакав напредак од када су у мају ове године дошли на чело овог спортског колектива.

- На клупској Скупштини прошле седмице у материјалима које смо добили предсједник Скупштине Радомир Косић приказао је Борац као да је он основан 1947. године, а челници ОКК Борац тврде да та два спортска колектива немају никаквих додирних тачака. Сада хоће да се заките трофејима и историјом Борац Нектара који је угашен - изјавио је Зиројевић.

Он се осврнуо и на састав Скупштине бањалучког спортског колектива.

- Од бивших играча у Скупштини смо једино Мирослав Гашпар и ја. Нема громогласно најављених привредника и политичара који могу да донесу новац у клуб, али су зато ту конобарица, ујак функционера, возач и остали. Они су ту постављени само да дижу руку за приједлоге управе кад то њима одговара - истакао је Зиројевић.

Некадашњи кошаркаш и помоћни тренер Борца рекао је да екипа нема никакве амбиције у Првој лиги РС, гдје се тренутно такмичи након што је прошле сезоне испала из Лиге БиХ.

- Управни одбор нема планове ни амбиције за сљедећу сезону. Питање је колико су успјели да донесу средстава у клуб. Предсједник УО Југослав Јовичић рекао је да посуђује своје паре и чека да Административна управа уплати своје обавезе према клубу па да онда врати то што је посудио. Екипа нема генералног спонзора, што је недопустиво. Некада се име Нектара везало за Борац, али је сада далеко од тога - рекао је Зиројевић.

Предсједник УО Југослав Јовичић није желио да коментарише оптужбе Зиројевића. Предсједник Скупштине Радомир Косић такође није хтио много да прича.

- Један незадовољник поставља питање рада Скупштине из личних разлога. Док се ми боримо за опстанак клуба, он измишља приче и то му не служи на част - казао је Косић.

Прва лига РС

Резултати 11. кола Прве лиге Републике Српске у кошарци: Приједор - Гацко 76:65, Феникс - Дрина Бирач 85:79, Сервицијум - Братунац 60:71, Хео - ОКК Борац 70:58, Рудар - Сутјеска 70:78, Студент - Рогатица 62:80. Слободна је екипа Будућности. Пласман: 1. Сутјеска 10-1, 2. Рогатица 8-2, 3. Хео 8-1, 4. ОКК Борац 6-3, 5. Дрина Бирач 6-3, 6. Рудар 5-4, 7. Приједор 4-6, 8. Феникс 4-5, 9. Гацко 4-5, 10. Студент 3-7, 11. Братунац 2-7, 12. Сервицијум 1-8, 13. Будућност 0-9.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана