Титула скоро у џепу, али не и плате

Дарко Пашагић
Титула скоро у џепу, али не и плате

Бањалука - Фудбалери Борца у 15. колу Прве лиге Српске савладали су као гости Слогу у Добоју са 2:0, чиме су готово обезбиједили јесењу титулу, јер коло прије краја имају три бода више и бољу гол разлику од Рудар Приједора.

Ипак, фудбалери "црвено-плавих" и даље ходају празних џепова, јер челници клуба још нису пронашли начин да исплате заостале зараде. Међутим, члан управе клуба који није желио да му помињемо име најављују да ће се ситуација поправити до краја новембра и да ће фудбалери послије посљедњег меча ове полусезоне против Подриња добити три заостале плате.

- Премије исплаћујемо, а план је да до краја новембра исплатимо и све заостале плате. Играчима, који су на почетку првенства стигли у клуб дугују се три, а старосједиоцима четири плате, али вјерујем да ћемо успјети да измиримо све обавезе. До застоја у исплатама је дошло је због тога што смо били приморани да исплаћујемо казне из ранијег периода, али сам убијеђен да ће се ситуација на опште задовољство веома брзо нормализовати - нагласио је неименовани члан Управног одбора.

Он је нагласио да је руководство клуба задовољно радом спортског сектора.

- Имамо само ријечи хвале за рад стручног штаба, на челу са Вулетом Тривуновићем, и спортског директора Оливера Јандрића. Вјерујем да ће упркос овим проблемима наставити у истом ритму и да ћемо послије меча са Подрињем имати још већу бодовну предност - додао је неименовани извор.

Капитен Бањалучана Борис Распудић је истакао да играчи без обзира на тешку ситуацију испуњавају свој дио посла те напомиње да штрајк није опција.

- Показујемо на терену нашу професионалност и љубав према имену и грбу клуба који носимо. Имамо обећања да ће нам послије меча са Подрињем бити исплаћена дуговања и сачекаћемо да видимо да ли ће тако бити. Нема говора о било каквом штрајку, јер би то само наштетило угледу Борца - нагласио је Распудић.

Мрежа Борца посљедњи пут се затресла у осмом колу, када је на Градском стадиону имењак из Шамца голом Армина Синановића повео са 1:0. До краја меча домаћин је стигао до побједе од 2:1, а послије тога, пуних 661 минут, чувар мреже "црвено-плавих" Асмир Авдукић није савладан у првенству.

- Није то само моја заслуга, већ цијеле екипе која игра добро. Оно што посебно радује је и да смо пуно ефикаснији него на почетку првенства и у тих посљедњих седам утакмица постигли смо 13 голова. Вјерујем да ћемо наставити у истом ритму и да ћемо се вратити међу премијерлигаше - рекао је Авдукић.

Лукић

Шеф стручног штаба Слоге Митар Лукић и поред пораза није био незадовољан.

- Играло се по веома тешком терену на којем су се гостујући фудбалери много боље снашли и заслужено стигли до тријумфа. Својим играчима немам шта да замјерим. Овим поразом смо покварили пласман и практично изгубили шансе за Лигу за првака, али вјерујем да ћемо у Лиги за опстанак играти запажену улогу и остварити циљ, а то је да и наредне сезоне будемо прволигаши - нагласио је Лукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана