Тијана Бошковић за Глас Српске: Титула слађа јер смо добили Звезду

Данијел Радујковић
Тијана Бошковић за Глас Српске: Титула слађа јер смо добили Звезду

Београд - Много нам је значило што смо послије доста година освојиле титулу шампиона Србије и прекинуле доминацију Црвене звезде у женској одбојци. Већини нас је ово прва титула у каријери и задовољство је још веће.

Казала је ово за "Глас Српске" једна од најбољих одбојкашица Партизан Визуре Тијана Бошковић, која је поријеклом из Билеће, гдје је играла до 2011. године. Њен тим ове сезоне дошао је до титуле у првенству Србије. Након четири године прекинуле су доминацију "црвено-бијелих" и реванширале се им за пораз у финалу Купа.

- Није било нимало лако у финалу плеј-офа. Црвена звезда је дуго година била најбоља, али ми смо знале да имамо квалитет и успјеле смо да их савладамо у сва три меча. Пресрећне смо и надамо се да ћемо и убудуће имати овакве успјехе - рекла је Бошковићева.

Тијана је читаве сезоне играла одлично, а била је најефикаснија играчица у трећој утакмици финала. Љеворука одбојкашица, која игра на позицији коректора, забиљежила је чак 27 поена и оправдала награду Одбојкашког савеза Србије "Будућност припада њима", коју је добила крајем прошле године.

- Задовољна сам протеклом сезоном. Пружила сам максимум, али мислим да нас је до титуле довео тимски рад. Награда коју сам добила од Савеза само ми је дала подстрека да још више радим. Конкуренција је била велика, јер Србија има доста младих и квалитетних одбојкашица и била сам веома срећна - додала је Тијана.

Иако има само 17 година, одбојкашица Партизан Визуре је већ добила позив у сениорску репрезентацију Србије, а редован је члан јуниорске селекције.

- Пуно ми је значило што сам била са А репрезентативкама. Обавила сам припреме са њима и то ми је било велико искуство јер сам тренирала са нашим најбољим одбојкашицама, које играју у великим европским клубовима - истакла је млада Билећанка.

Каријеру је почела у Херцеговцу, а 2011. је прешла у Визуру, која се касније спојила са Партизаном. Како је казала, прелазак у Србију био је прави потез.

- У Херцеговцу сам доста научила и начинила прве кораке. Када сам прешла у Србију, радила сам још интензивније и озбиљније, тако да сам доста напредовала. Желим још више да поправим своју игру. За сада не размишљам о преласку у неки европски клуб. Тренутно сам везана за Партизан Визуру - закључила је Бошковићева.

Дочек

Удружење навијача "Гробари Билећа" приредило је Тијани дочек у овом граду. Они су на овај начин изразили захвалност за изузетне резултате које је постигла ове сезоне, а како су казали, она је понос овог града и цијеле државе.

- Надам се да ће и у наредном периоду да прате наше резултате и да нас бодре, а ја ћу се потрудити да им узвратим са још много титула и трофеја - рекла је Тијана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана