Тијана Бошковић: Без пораза до европске круне

Данијел Радујковић
Тијана Бошковић: Без пораза до европске круне

Бањалука - Феноменалан је осјећај као капитен подићи трофеј одбојкашког шампиона Европе, поготово јер је ово први пут у историји да јуниорска репрезентација Србије освоји злато на континенту. Стварно сам поносна на своје саиграчице.

Казала је ово капитен јуниорске одбојкашке селекције Србије, рођена Билећанка Тијана Бошковић, која је прије неколико дана на првенству Старог континента у Естонији и Финској проглашена за најбољу играчицу турнира. Српкиње су у финалу послије велике борбе савладале Словенију са 3:2 (25:23, 17:25, 24:26, 25:17, 15:12).

- Показале смо да нам нико није раван у Европи! Финална утакмица је била јако тешка. Словенија је била сјајан противник, али ми смо, и поред тога што смо губиле 2:1 у сетовима, успјеле да се вратимо и побиједимо - казала је најбоља играчица Првенства Европе.

Овој генерацији српских одбојкашица успјело је оно што до сад ниједној није, да се попне на кров Европе. То су урадиле на импресиван начин пошто су забиљежиле све и једну побједу на првенству. До финала нису изгубиле ни сет, а тамо, када је било најпотребније и када се јурио заостатак, блистала је одбојкашица која је рођена у Републици Српској. Она је увјерена да ова генерација има свијетлу будућност.

- Сјајан смо тим и надам се да ће бити још успјеха са овом генерацијом. Сматрам да је моја екипа доста квалитетна и да је напредовала од прошле године. Ова генерација је талентована и домети су јој доста велики. То смо оправдали медаљом на овом такмичењу. Морам да се похвалим да се јако лијепо слажемо и на терену и ван њега - додала је Бошковићева.

Како је казала, велика јој је част што је капитен ове репрезентације. Нада се да ће ускоро поново бити са А репрезентативкама.

- Доста ми значи што сам капитен репрезентације. Велика ми је част што предводим ове дјевојке, а и велика одговорност, али то ми не пада тешко. Била сам већ два пута прикључена А репрезентацији и то ми много значи. Надам се да ћу и у наредном периоду имати прилику да будем с њима, а моје је само да радим и да се трудим - закључила је одбојкашица Србије.

Треће мјесто на првенству освојила је Турска, која је у борби за бронзу савладала Грчку 3:1 (18:25, 25:18, 25:23, 25:15). Поред Тијане, која је била МВП првенства, одбојкашица Србије Сара Лозо била је најбољи сервер, а Бојана Миленковић најбољи примач првенства.

Визура

Тијана Бошковић прошле сезоне је наступала за Партизан Визуру са којом је освојила првенство Србије. Како су се ова два тима раздвојила након само једне сезоне, она ће поново наступати за Визуру, али очекивања су јој иста као и прошле године.

- Наравно, остајем у Визури. Наша очекивања су иста као и прошле године, да покушамо да одбранимо титулу и освојимо куп. А што се тиче Лиге шампиона, једна смо од најмлађих екипа, али покушаћемо да остваримо што бољи резултат - казала је Тијана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана