Тибор Иванишевић, голман Рукометног клуба Борац, за Глас Српске: Бићу први чувар мреже Србије

Милан Зубовић
Тибор Иванишевић, голман Рукометног клуба Борац, за Глас Српске: Бићу први чувар мреже Србије

Бањалука - Добре партије Тибора Иванишевића на голу бањалучког Борца нису остале незапажене и селектор рукометне репрезентације Србије Дејан Парић позвао га је у националну селекцију.

Према његовим ријечима, импонује му позив Перића који је некад и сам био чувар мреже па су на истим таласним дужинама.

 - Перић ме звао да ме обавести да ћу бити позван што ме заиста обрадовало у том тренутку. Сада када сам видео своје име на списку веома се пријатно осећам јер знам да је неко приметио мој рад и труд. Посебна је част кад те позове неко као што је Перић, који је направио светску каријеру, а уз то је био голман. Ово је велика ствар за мене и моју каријеру и морам да се покажем у још бољем светлу јер се позив у националну селекције не добија сваки дан. Циљ ми је да овај позив не буде једнократан и да ову "улазницу" у репрезентацију искористим на најбољи начин и усталим се на голу - изјавио је Иванишевић за "Глас Српске".

Конкуренција на голу биће му некадашњи саиграч из Црвене звезде Владимир Цупара док већину осталих играча доста добро познаје.

- Са Цупаром сам бранио две године у Звезди, одлично се познајемо и приватно тако да ћемо један другом бити подршка на голу. Познајем и већину осталих момака, против неких сам играо, а некима био саиграч. Знам да су сви добри момци и верујем да ћемо добро функционисати - рекао је Иванишевић.

Окупљање екипе заказано је за понедјељак у Београду. Прву пријатељску утакмицу против Русије, у оквиру ЕХФ седмице, Србија ће одиграти 8. априла у Београду (20 часова), док ће се дан касније од 19 сати са истом екипом састати у Новом Саду.

- Играо сам против неколико руских репрезентативаца и знам колико квалитетне играче имају. Нису оно што су били некад, али остала је јака школа и са новим снагама крећу у поход ка врху. Нису се прославили на прошлом Европском првенству мада не знам са каквим ће саставом доћи. Углавном, опуштања и потцењивања неће бити - истакао је Иванишевић.

Играчи

На списку Србије налазе се голмани: Дарко Арсић (Металопластика), Владимир Цупара (Адемар Леон), Тибор Иванишевић (Борац Бањалука). Крила: Немања Илић (Тулуз), Филип Марјановић (Војводина), Дарко Ђукић (Бешикташ), Новак Бошковић (Макаби). Бекови: Жарко Шешум (Гепинген), Момир Рнић (Мелсунген), Стеван Сретеновић (Партизан), Петар Ненадић (Фуксе Берлин), Немања Младеновић (Сесон), Лука Митровић (Елверум), Немања Зеленовић (Магдебург), Милош Орбовић (Војводина), Предраг Вејин (Данкерк). Пивотмени: Мијајло Марсенић (Вардар), Зоран Николић (Војводина).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана