Тежак испит Борца на премијери у Бјелорусији

Дарко Пашагић
Тежак испит Борца на премијери у Бјелорусији

Бањалука - У премијерном мечу четврте сезоне SEHA Гаспром Јужни ток лиге Борац м:тел у недјељу гостује у Бјелорусији, гдје ће играти против Мешков Бреста. Сусрет, који се игра у Бресту, заказан је за 15 часова по локалном, односно у 14 по средњоевропском времену.

- Одлично смо радили током припрема, које су практично прве у посљедњих годину и по. Једине припремне утакмице биле су нам оне у Добоју, гдје смо показали велику борбеност. Наша жеља је да нас она краси и у недјељу у Бјелорусији, гдје играмо са апсолутним фаворитом. Међутим, ако покажемо шта знамо, вјерујем да можемо достојно парирати Мешков Бресту - нагласио је тренер Бањалучана Игор Рађеновић.

"Црвено-плави" ће бити ослабљени неиграњем лијевог бека Душка Херцеговца, који се повриједио на турниру у Добоју.

- У први мах смо мислили да је повриједио лигаменте, међутим, ради се о дисторзији чашице кољена, која ће га наредних мјесец и по удаљити од терена. Екипу је напустио и Горан Тркуља, који је отишао у Шпанију, тако да ћемо бити ослабљени у одбрани. Због тога ћемо морати вршити неке ротације, односно више играти зону "5-1", а мање "6-0" - додао је Рађеновић.

Искусни Бранислав Обрадовић вјерује да ће екипа пружити добар отпор.

- Мешков Брест је фаворит на папиру, али ако одиграмо како знамо и испоштујемо договор из свлачионице можемо одиграти неизвјесну утакмицу - нагласио је Обрадовић.

Повратник у редове Бањалучана десно крило Милан Ђукић посљедње двије сезоне провео је у редовима Мешков Бреста.

- Имају одличну екипу, али не треба да их се бојимо и вјерујем да можемо равноправно да се носимо са њима - истакао је Ђукић.

Вршилац дужности директора "црвено-плавих" Небојша Голић је нагласио да су амбиције клуба остале исте.

- Желимо да се попнемо коју степеницу више у SEHA Гаспром Јужни ток лиги, али и да наставимо доминацију на домаћој сцени. Имамо за нијансу јачу екипу у односу на прошлу сезону и вјерујем да ћемо у томе успјети - рекао је Голић.

Парови

У првом колу SEHA Гаспром Јужни ток лиге играју: Мешков Брест - Борац м:тел (недјеља, 14 часова), Татран Прешов - Веспрем (2. септембар, 18), Нексе - Загреб (6. септембар, 19), Вардар - Металург (6. септембар, 20,15), Раднички - Војводина (10. септембар, 19 часова).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана