Тевез пријети вицешампиону

Агенције
Тевез пријети вицешампиону

Бањалука - Актуелни вицешампион Европе Атлетико Мадрид дочекује Јувентус у другом колу групе А Лиге шампиона и мора да иде на побједу због пораза у првом колу у Грчкој против Олимпијакоса.

Иако је Дијего Симеоне остао без готово цијелог тима у љетном прелазном року, поново је направио добар посао, што показују и резултати у Примери. Аргентинац је довео адекватне замјене и наставио да форсира стил игре који је прошле године донио титулу првака Шпаније и финале против Реала у овом такмичењу.

- Потребна нам је добра атмосфера на трибинама. Имамо добру комуникацију са навијачима, на прошлој утакмици дјеловало је као да нас има милион на терену. Имамо шансу против Јувентуса - рекао је Симеоне.

Са друге стране, Јувентус је жељан искорака у Лиги шампиона послије три узастопне титуле у Италији. Играју одлично на почетку сезоне, а главну улогу има Карлос Тевез, који је већ постигао шест голова.

- Добро је што смо у првом колу забиљежили побједу, али сад нас чека тежак меч у Мадриду. Желимо тријумф, не само због бодова, већ и због самопоуздања - рекао је везни играч  "старе даме" Клаудио Маркизио.

Реал путује у Софију, гдје ће му домаћин бити Лудогорец, који игра као домаћин у главном граду Бугарске, пошто стадион у Разграду не испуњава критеријуме UEFA.

Највећи мотив у мечу групе Б имаће Кристијано Роналдо, који је на коти од 68 голова у Лиги шампиона, само три мање од Раула, свог претходника у Реалу. Португалац је у одличној форми и није немогуће да већ вечерас сустигне Раула на првом мјесту листе стријелаца свих времена.

У дербију групе Ц састаће се Зенит и Монако, док у другој утакмици ове групе, у дуелу два тима који су без бодова, Бајер Леверкузен дочекује Бенфику.

Венгерове главобоље

Арсенал нема право на кикс против Галатасараја у оквиру групе Д. Чети Арсена Венгера баш не цвјетају руже ове сезоне, а главобоље француском стручњаку задају повреде. Сигурно неће моћи да рачуна на Метјуа Дебишија и Јају Санога, а под знаком питања су Микел Артета, Наћо Монреал, Арон Ремзи, Тио Волкот и Лук Вилшир. У другом мечу ове групе Андерлехт Александра Митровића дочекује Борусију Дортмунд.

Група А

Малме - Олимпијакос (20.45)

Атлетико М. - Јувентус (20.45)

Пласман: Јувентус 3, Олимпијакос 3, Атлетико М. 0, Малме 0.

 

Група Б

Базел - Ливерпул (20.45)

Лудогорец - Реал М. (20.45)

Пласман: Реал М. 3, Ливерпул 3, Базел 0, Лудогорец 0.

 

Група Ц

Зенит - Монако (18)

Бајер Л. - Бенфика (20.45)

Пласман: Монако 3, Зенит 3, Бајер Л. 0, Бенфика 0.

 

Група Д

Арсенал - Галатасарај (20.45)

Андерлехт - Борусија Д. (20.45)

Пласман: Борусија Д. 3, Галатасарај 1, Андерлехт 1, Арсенал 0.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана