Терзићева протутњала кроз Кестенград

:Бране Радуловић
Терзићева протутњала кроз Кестенград

Прњавор - Српска репрезентативка Амела Терзић убједљиво је тријумфовала на Међународној уличној атлетској трци у Прњавору.

Стазу дугу 3.000 метара претрчала је за 11,52 минута, остављајући иза себе Мађарицу Зиту Качер за 21 секунду. Трећа кроз циљ прошла је Тамара Мићевић из Ужица, док је олимпијка Лусија Кимани освојила четврто мјесто, са временом 13,03 минута.

- Налазим се у пуном тренажном процесу, па сам овдје допутовала са намјером да тријумфујем. Цијелом трком држала сам темпо, са великом предношћу над ривалкама, па је успјех, какав сам имала и прошле године у овом граду, потпуно заслужен - рекла је Терзићева.

Изненађењем је обиљежена трка сениора на 5.000 метара. Први кроз циљ прошао је 23-годишњи репрезентативац БиХ Осман Јунузовић из Добој Истока (13:58 минута), који је водио жестоку борбу са најозбиљнијим ривалом, Жоелом Маином Мвангијем из Кеније. Трећи је Мађар Ласло Грегор.

- Од старта смо били на кратком растојању. Ривал из Кеније је често мијењао ритам, покушавајући да ме збуни, али сам већ средином трке осјетио да би могао да га угрозим. Предност је на крају износила чак 10 секунди у моју корист, па ми је ово једна од најдражих побједа - рекао је Јунузовић, кога већ у суботу чека нови наступ.

На квалитетно уређеној стази у центру Прњавора одржано је укупно 16 трка за све старосне категорије, у којима је наступало више од 1.000 атлетичара.

- Прњавор постаје својеврсни феномен у уличним тркама, па је и златна звјездица Свјетске атлетске федерације стигла у праву средину - рекао је предсједник Атлетског савеза Републике Српске Борислав Ђурђевић.

Трке основаца и средњошколаца имале су и хуманитарни карактер, јер су учесници куповали стартни број, вриједан двије марке, а новац прикупљен на овај начин биће уплаћен за Удружење родитеља дјеце са малигним обољењима у Бањалуци.

Гости

Међу бројним атлетским радницима и стручњацима, гост Прњавора био је и Драгомир Чабрило, који је својевремено девет година радио у АК Прњавор, стварајући неколико изузетно талентованих имена, која су имала запажена остварења и на међународној сцени. У овом граду Чабрило ужива посебне симпатије љубитеља спорта, који су га дочекали дуготрајним аплаузом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана