Теодоровић на мети клубова из регије

Синиша Котараш
Теодоровић на мети клубова из регије

БАЊАЛУКА - Само пет утакмица било је потребно младом нападачу Жељезничар Спорт тима Данилу Теодоровићу да постигне десет погодака и изједначи се на врху листе стријелаца са много искуснијим Милошем Перовићем из Крупе и Едином Кесићем из новоградске Слободе.

Иако има тек 19 година Теодоровић је један од искуснијих првотимаца прволигаша Српске са бањалучког “Предграђа”, а голгетерски учинак привукао је пажњу много већих клубова из БиХ и иностранства и неће бити чудо ако Жељин бисер већ ове зиме промијени средину.

- Поникао сам у Спорт тиму чији сам члан од своје пете године. Први тренер ми је био Радомир Поповић, у јуниорима ме тренирао Асмир Авдукић који је сада на клупи првог тима, а за сениорску екипу сам дебитовао прије двије године, када ме је у ватру гурнуо Зоран Ћургуз. Прво сам играо на десном крилу и тек касније сам прешао на позицију нападача што се показало као пун погодак - нагласио је Теодоровић у разговору за “Глас Српске”.

Млади нападач прошле сезоне је играо јуниорску Премијер лигу и како сам каже то му је много помогло да ове сезоне буде бољи.

- У јуниорској Премијер лиги смо играли против много квалитетнијих ривала и веома школованих играча и мјесто у средини табеле у таквој конкуренцији је за нас био успјех. Имали смо и неколико заиста изузетних утакмица, побиједили смо и каснијег шампиона Звијезду 09 са 2:0, били бољи од Зрињског, Жељезничара, Широког... Стечено искуство пуно ми значи сада у Првој лиги РС - каже Теодоровић.

За неко сумирање каријере још је прерано, али Данило каже да је, бар за сада, презадовољан оним што је урадио.

- Наравно да сам задовољан, мада увијек може боље. Имао сам срећу да Жељезничар генерално има ту политику форсирања својих младих играча па сам тако са 17 година добио прилику. Тренери су имали повјерења у мене, ја сам се трудио да им на терену вратим и вјерујем да сам пружену прилику искористио - тврди Теодоровић.

Уговор са Жељезничаром га веже до наредног љета, али већ сада је интерес за његове услуге велики па није искључено да Бањалучани већ ове зиме остану без младог голгетера.

- Тачно је да има доста неких контаката, има и понуда, и то не само од клубова из БиХ и неће бити изненађење ако одем. За сада не размишљам о томе, а када дође вријеме за то, само у договору са клубом могу да одлучим шта ћу да урадим и гдје да идем. Овдје сам читав живот и најмање што могу да урадим, то је да се консултујем са челницима клуба - закључио је Теодоровић.

Нема узора

На питање ко му је био узор, Данило тврди да оног правог није имао, већ да је од сваког настојао да узме понешто.

- Пратим све нападаче, гледам шта раде и како се понашају и покушавам да од сваког од њих научим нешто ново. За сада иде добро, задовољан сам својим напретком, мада увијек може боље. Најважније да екипа игра добро јер појединац, ма колико био квалитетан, сам не може ништа. То се најбоље види на примјеру Жељезничара, јер сви ти моји голови су у највећој мјери заслуга цијеле екипе - каже Теодоровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана