Тенисерка из Украјине испрозивала Новака: Погледајте само шта Ђоковић прича

ГС
Foto: Агенције

Украјинска тенисерка Марта Костјук истиче да јој не прија како најбољи тенисери и тенисерке свијета гледају на ситуацију око одлуке да на Вимблдону нема бодова ове године.

Готово читав тениски свијет успротивио се одлуци АТП-а да ове године не бодује Вимблдон, а да се у исто вријеме одузимају бодови тенисерима који су их освојили прошле године, а све због одлуке Гренд слема из Енглеске да забрани учешће руским и бјелоруским такмичарима.

Међу онима који су против ове одлуке је и најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић, на кога ће најгоре да утиче ова одлука, јер ће фактички без борбе ове године изгубити 4.000 бодова, након што претходно није могао да брани ни Аустралијан опен и титулу која му је донијела 2.000 бодова.

Одлуку АТП-а критиковали су и шпански тенисер Рафаел Надал и готово сви топ тенисери, а ријетки који је подржавају су украјински представници, пише Телеграф.

Међу њима је и млада украјинска тенисерка Марта Костјук, тренутно 58. на WТА листи.

Костјук је поражена у првом колу Ролан Гароса од Египћанке Мајар Шериф, а послије меча је на конференцији за новинаре коментарисала ситуацију око Вимблдона, а том приликом је поткачила и Ђоковића.

"Хоћу да моје колеге тенисери схвате каква је ситуација и да нам дају подршку. Али, мислим, погледајте шта је Новак рекао. Погледајте шта је Рафа рекао. Како ће вас подржати цијели тур, када тројица најбољих играча кажу овакве ствари", рекла је Костјукова, а затим поткачила и Бјелорускињу Викторију Азаренку.

"Викторија Азаренка је у Савјету и доноси одлуке око поена на Вимблдону, на којем ни не учествује. Кажу да она нема личне користи у доношењу одлука. Сама чињеница да је она присутна на тим састанцима и да ради то што ради... То је смјешно".

Она је иначе доспјела у жижу јавности недавно на турниру у Риму, када је у дубл мечу у пару са партнерком из Румуније у дуелу против Рускиња, након што је изгубила први сет отишла са меча и више се није вратила, оставивши своју партнерку у "небраном грожђу", да је морала да преда меч.

Сада се осврнула и на ту ситуацију.

"Почела сам да плачем на 0:3. Прије меча била сам мотивисана, идем, идем да побједим и када сам изашла на терен било је тако чудно. Почела сам да плачем, да причам са тренерима. Рекла сам им да не могу да будем овдје, не знам зашто играм. Хтјела сам да побједим, да се чује, али нисам јер је било других проблема са друге стране са којима сам се суочавала, било је толико притиска. Има много већих ствари у животу од тениса. Мислим да се није много људи сусрело са оним са чим се ја сусрећем", поручила је Костјукова.

Иначе, 19-годишња Украјинка важи и за једну од најљепших тенисерки на WТА туру, често објављује и провокативне фотографије на свом Инстаграму, где је прати скоро 170.000 људи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана