Тегелтија: Средства за Кошаркашки савез БиХ су обезбијеђена

Срна
Foto: Архива

САРАЈЕВО- Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је да ће 200.000 КМ обезбијеђених за Кошаркашки савез БиХ бити уплаћено када буду испуњене процедуре и потписан споразум са том организацијом.

Тегелтија је рекао да нико нема овлаштен у Кошаркашком савезу да потпише неопходни споразум.

Он је подсјетио да је Савјет министара на његов приједлог донио одлуку да се обезбиједи 200.000 КМ за Кошаркашки савез БиХ за финансирање њихових активности до краја ове године.

- Нико није постави услове за рокове ни са плаћањима, али је била потребна сигурност за тај новац. Нисмо платили јер постоје јасне процедуре да се уплати новац. Потребно је потписати споразум између Кошаркашког савеза и Министарства цивилних послова у Савјету министара, а знате нико нема овлаштен у Кошаркашком савезу да потпише тај споразум. Биће спремни да потпишу послије 6. септембра - рекао је Тегелтија новинарима у Мркоњић Граду.

Према томе, навео је он, док се они сјете да се врате у Сарајево и потпишу тај споразум, новац ће бити уплаћен.

Он је рекао да поруке које долазе из Сарајева посљедњих дана у вези са овим нису поруке за Зорана Тегелтију и Вјекослава Беванду, него за сваког Зорана који долази из Републике Српске и за сваког Вјекослава који долази из Мостара, а који неће бити по вољи сарајевсе политике.

- Порука је да можете урадити било шта добро и трудити се око тих пројеката, али ако не одговарате њиховој политици онда је све то лоше - рекао је Тегелтија.

Такав је случај, додао је он, и са овим средствима за Кошаркашки савез, напоменувши да је уживао гледајући утакмицу репрезентација БиХ и Словеније.

- Уживао сам јуче гледајући утакмицу, у кошаркашким играма репрезентација БиХ и Словеније. Било је јако добро - истакао је Тегелтија.

Кошаркашка репрезентација БиХ побиједила је јуче у Келну актуелног шампиона Европе Словенију резултатом 97:93 у утакмици 3. кола групе Б на Евробаскету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана