Тамара Капор у 30. години одлучила да заврши каријеру: Запамтила само најљепше тренутке

Синиша Котараш
Тамара Капор у 30. години одлучила да заврши каријеру: Запамтила само најљепше тренутке

ТРЕБИЊЕ - Капитен бањалучког Феникса и стандардна репрезентативка БиХ Тамара Капор одлучила је да “окачи патике о клин” и у 30. години прекине са активним играњем кошарке.

Рођена Требињка је почетком ове године на првенственој утакмици између Феникса и Леотара доживјела тешку повреду предњих укрштених лигамената, али се успјешно опоравила и када су сви очекивали да се врати на паркет, она је донијела изненађујућу одлуку.

- Тачно је да повреда није разлог да престанем са играњем. Мој план је свакако био да након Европског првенства завршим каријеру. Нажалост, због те повреде сам га пропустила, али сам свакако цијело вријеме била са репрезентацијом. Опоравила сам се у потпуности и могла сам да играм још неколико година без неких проблема, али су ми тренутно неке друге ствари на врху приоритета. Између осталог, завршила сам Економски факултет и желим сада да се посветим струци - истакла је Капорова за “Глас Српске”.

Ипак, према њеним ријечима, ово не значи и дефинитиван опроштај од кошарке. 

- Искрено, тренутно ми треба одмор и од кошарке и од спорта уопште, али не предуго, можда неколико мјесеци. Свакако жеља ми је да останем у кошарци, али још нисам одлучила на којој функцији. Нисам баш за тренерска искушења, али није искључено да се у неком наредном периоду не одлучим управо за тај позив. Реалније је да за почетак обављам неку другу функцију. Већ се јавило неколико клубова са жељом да сарађујемо, али још ништа нисам одлучила - додала је Тамара.

У каријери, коју је започела у Леотару, промијенила је доста клубова па је, између осталог, наступала и за Млади Крајишник, Челик, “Радивој Кораћ” из Београда, подгоричку Будућност, Баџи Ферол из Шпанија и на крају Феникс.

- У сваком од ових клубова ми је било лијепо и доживјела сам нешто по чему ћу их памтити. У Леотару сам почела, “малене” су ми биле одскочна даска јер сам ту играла Регионалну лигу. У Београду сам била најдуже, пуних пет сезона, а тамо сам и завршила факултет. Имала сам велику срећу да сам увијек играла у клубовима који су били у врху женске Јадранске лиге. Освајала сам са њима трофеје или била у борби за њих. Такође, и сезона у Шпанији би била за незаборав да није било короне - тврди Капорова.

На крају, посебно је нагласила оно што ће јој остати као трајна успомена на вријеме проведено на паркету.

- Захвална сам кошарци која ми је омогућила да упознам огроман број људи и стекнем доста пријатеља и то је оно што остаје за цијели живот. Што се тиче неких лоших искустава, немам их, можда је било неких тренутака када сам била љута, али је све то брзо прошло, и остало је само оно најљепше. А сезона за незаборав била је 2013/14, када сам са “Кораћем” освојила три титуле, првенство и Куп Србије, Регионалну лигу – закључила је Тамара Кораћ.

Феникс

Тамара је каријеру завршила као капитен бањалучког Феникса и за тај клуб је имала посебно емотивну поруку.

- Имали смо прошле сезоне одличне резултате, желим им да наставе овако. Играле смо финале првенства БиХ и, да није било моје повреде на полусезони, можда бисмо и остварили циљ и освојили титулу. Али за титулу треба да се поклопи много ствари. Уосталом, за једног дебитанта и финале је вансеријски успјех - нагласила је Капорова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана