Талентовани тенисер из Добоја Марко Максимовић наступаће под српском заставом: Новак се не одбија

Дејан Марић
Талентовани тенисер из Добоја Марко Максимовић наступаће под српском заставом: Новак се не одбија

БАЊАЛУКА - Талентовани добојски тенисер Марко Максимовић у наставку каријере ће наступати под заставом Србије јер, како каже, прилику да ради и учи од свог идола Новака Ђоковића није могао да пропусти.

Максимовић је у посљедње двије године скренуо пажњу на себе блиставим издањима против конкурената који су неријетко били старији од њега по годину, двије. Врхунац је био завршни мастерс у Монте Карлу на коме је учествовало осам најбољих играча из Европе, а који је освојио у великом стилу.

И баш некако у то вријеме дошло је до контакта са Тениским центром “Новак” и Тениским савезом Србије. Овог прољећа Марко је и тренирао са најбољим тенисером планете након чега је договорен овај “трансфер”. Добојски бисер наставиће да се усавршава у српској престоници и, уз то, браниће боје “орлова”.

- Имао сам на столу више понуда. Једна од опција биле су и Сједињене Државе. Али, Новак је Новак. Мој узор. Нисам могао да га одбијем и пропустим ову прилику. Настављам да живим свој сан - играм тенис - изјавио је Максимовић.

Марков отац Растко појаснио је да је ова прича трајала дуже вријеме, као и да његов син већ два мјесеца пуном паром ради у ТЦ “Новак”. Према његовим ријечима, у склопу тога се отворила и могућност да пређе под српску заставу.

- Тениски савез Републике Српске и Тениски савез БиХ су нам стварно излазили у сусрет и помагали нам. Хвала им на томе. За Марков додатни искорак то није било довољно, а ми као породица такве финансијске захтјеве нисмо могли да испратимо. Онда се у причу укључила Србија као тениска велесила. Отвориле су нам се нове могућности, добили смо боље услове, а о професионалном аспекту да ни не говорим. Кад год је у Београду Новак је у центру и сву ту енергију и знање преноси на момке који ту тренирају - одушевљен је Максимовић сениор.

Како је рекао, на његовом сину је да оправда указано повјерење и настави узлазном путањом током авантуре коју је породица изабрала поштујући, прије свега, Маркову жељу.

- Све оно што Новак користи у Центру, на располагању је и Марку. Доктори, физиотерапеути, тренери, менаџери... све је надохват руке. Са њим тренирају многи таленти широм Европе. Ђоковић свима њима помаже, вјерујем да жели да им пружи све оно што он није имао када се пробијао. Ово је сан сваког родитеља, да му дијете ради у таквим условима. Ради се жестоко, напорно, али тако је у сваком послу - закључио је Растко Максимовић.

Јуриш на прве бодове

Сезона се полако захуктава, а један од зацртаних циљева је освајање првих АТП бодова у синглу. У дублу их већ има, с тим да би се ствари и у појединачној конкуренцији могле промијенити након испита на “домаћем терену”.

- Марко би требало да добије вајлд кард за Фјучерс у Добоју. То је велика част јер он има свега 16 година и наступаће у друштву куд и камо старијих професионалаца. Договор је и да се такмичи у конкуренцији играча до 18 година како би скупљао драгоцјено искуство. Није реално да одмах направи бум, али то искуство много ће му значити - изјавио је Растко Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана