Свјетско првенство у падобранству: Французи оборили свјетски рекорд

Г.С.
Свјетско првенство у падобранству: Французи оборили свјетски рекорд

Бањалука - Већ првог дана Свјетског падобранског првенства у Бањалуци репрезентација Француске са 14 освојених бодова у дисциплини 4-њаџ сељуиентал (четири падобранца) у канопи формацији поставила је нови свјетски рекорд.

Такмичење у Бањалуци почело је на најбољи могући начин, новим рекордом, што потврђује да ће ово првенство бити једно од најјачих. На спортском аеродрому Залужани Французи су били неухватљиви за све. Иза њих су се пласирали такмичари из Сједињених Америчких Држава, који су скупили 13, а затим долазе Русија (10), Аустралија (6) и посљедња Њемачка (4). У дисциплини 2-њаџ сељуиентиал најбољи су такође Французи са 21 бодом, испред Сједињених Америчких Држава који имају 19, док су трећи Швеђани са 15. Остале репрезентације завршиле су далеко иза.

Што се тиче такмичења у дисциплине 4-њаџ ротатион најбољи су Руси са 22 бода, испред Француза са 21, док су Бјелоруси након првог дана трећи са 18 бодова. Послије њих слиједе репрезентације Казахстана (16), Кине (12), Велике Британије (9) и Њемачке (6).

Такмичење се наставља данас од осам часова и трајаће све до 16, као и сваког дана до краја првенства. Треба напоменути да се због великог броја такмичара првенство одвија и на локацији иза фирме "Сточар" у насељу Лазарево. Улаз на првенство је бесплатан.

Укупни побједници и нови шампиони свијета у падобранству биће проглашени 22. августа на свечаној церемонији затварања.

Покровитељи такмичења су Кабинет предсједника РС, Влада РС, град Бањалука, Министарство породице, омладине и спорта РС и Министарство одбране БиХ.

Отварање

Свечано отварање Свјетског првенства требало је да буде синоћ у 19 часова на аеродрому Залужани. Поред такмичара и делегација, било је најављено и присуство предсједника Републике Српске Милорада Додика и министра породице, омладине и спорта Наде Тешановић церемонији свечаног отварања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана