Свјетски играчи на Mozzartов позив и поклонили своје дресове за помоћ малом Гаврилу

Mozzart
Свјетски играчи на Mozzartов позив и поклонили своје дресове за помоћ малом Гаврилу

Mozzart понудио почетну цијену за сваки дрес – више од 8.000 КМ

Потпуна офанзива за Гаврилову побједу - послије Роналда и Месија, дресове за Mozzartове лицитације послале су и највеће фудбалске звијезде региона: Лука Модрић, Един Џеко, Миралем Пјанић, Анте Ребић, Марко Рог... затим Никола Максимовић из Наполија, захваљујући чијем великом срцу су се акцији придружили и његови саиграчи Калиду Кулибали, Дрис Мертенс и Дијего Деме!

Шампионати у најјачим лигама су при крају, али асови Реала, Барселоне, Јувентуса, Милана, Наполија, Роме, Ђенове... удружили су се у  борби за један виши циљ – живот осмомјесечне бебе из Србије која болује од спиналне мишићне атрофије и потребно јој је још око 1.565.000 марака за одлазак на лијечење у САД у јуну!

Аукције Кристијанове потписане седмице и Леове десетке донијеле су још око 40.000 марака у фонд, а Mozzart је на Лимунду овога пута изнио почетне понуде од по више од 8.000 марака за дресове које су за малог Гаврила послали мајстори великог срца. Лицитација траје до понедељка, 24. маја, до 12 часова.

 За Гаврила од срца - Лука Модрић

Гаврилова мајка Невена Ђурђевић, упутила је и јавни апел за помоћ њеном сину.

  • Болница из Мађарске нам се обратила са обавјештењем о слободном термину за мај. Наиме, ради се о томе да Гаврило може раније да прими генску терапију, а љекари су изричити у томе да он прими Золгенсму што прије. Добили смо позив да то буде крај маја и не бисмо жељели то да пропустимо. Болест је таква да, што се прије прими терапија, то ће бити бољи резултати. Ако се сада сакупи новац, скратили бисмо вријеме примања терапије за мјесец дана, можда и више. Овакву прилику, ми као родитељи бисмо заиста жељели да искористимо, због Гаврила. Надамо се да можемо за ово кратко вријеме да стигнемо до толико ишчекиваног циља – нагласила је Невена Ђурђевић.

Реалова десетка или Барсина осмица? Ромина деветка у којој годинама бриљира босански дијамант или сувенир са грбом Милана? Или можда прелијепи дрес Наполија?

Модрић, Пјанић и Максимовић сада су на истој страни. Џеко и Ребић заслужују аплаузе као да су постигли хет-трик... Свјетски асови овим потезом дижу на ноге цио регион и шире даље поруку – за Гаврила, за његову побједу!

Она се мијења у ијекавицу, икавицу, преводи се на португалски, шпански, али важно је само да има одјека. Да вијест кружи свјетским медијима. Да се што више људи, компанија и организација укључи. Неко СМС-ом 973 на 3030 или уплатом на рачун, неко куповином траке или опреме на хуманитарним лицитацијама, неко слањем подршке и злата вриједних дресова за аукције. Сви заједно - за живот, као што је и сам назив организације Јована Симића која помаже да се ова тимска игра спроведе у дјело.

 Од Калидуа Кулибалија с посветом

Mozzart је ујединио Роналда и Месија, а сада и Модрића, Џека, Пјанића, Ребића, Максимовића, Рога, Кулибалија, Демеа, Мертенса...

Овај идеални тим састављен од хуманих играча из дана у дан је све јачи, што даје снагу и породици Ђурђевић, распламсава вјеру да ће до краја мјесеца бити сакупљен цио износ - невјероватних 4.875.000 марака колико је потребно за одлазак у САД на лијечење.

Велики дио новца је прикупљен, али недостаје још 1.565.000 марака.

Дресови Старе даме, краљевског и каталонског клуба, римског и миланског гиганта у овом тренутку вриједе далеко више од оних из званичних шопова, јер је у току борба за нешто што нема цијену – живот једног дјетета.

„За Гаврила, од срца", написали су Модрић, Ребић, Пјанић, Рог, Максимовић, Кулибали...

Тако и јесте.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана