Свјетска џудо елита на кампу у Требињу

Ратомир Мијановић
Свјетска џудо елита на кампу у Требињу

Требиње - Учесници 22. џудо кампа у Требињу почели су са првим тренинзима, а у наредних неколико дана више од 300 такмичара из Србије, Црне Горе, Хрватске, Холандије, Републике Српске и ФБиХ имаће заиста од кога да науче.

У најјужнији град Српске стигла су еминентна имена овог спорта, а највеће међу њима свакако је актуелни шампион Европе из Србије Александар Кукољ. Осим европског злата, иза Кукоља је врло успјешна сезона у којој је освојио гран при турнире у Токију и Абу Дабију.

- Ово ми није први пут да долазим на камп. Услови су одлични, атмосфера је веома лепа и овде је много драгих људи које познајем. Успео сам да уклопим долазак у Требиње у згуснут календар, тако да ћу поред рада са џудистима време искористити да се што боље припремим за Светско првенство које се у септембру одржава у Будимпешти. Тренутно сам у пуном тренингу и надам се да ће све испасти како треба. За врхунске резултате потребно је много рада и дисциплине, али за мене џудо није одрицање већ начин живота. То је порука коју преносим и свим учесницима кампа - рекао је Кукољ.

Један од инструктора је и најбоља џудисткиња БиХ Лариса Церић.

- Увијек ми је драго када дођем у Требиње, камп је све бољи. Ове године на окупу је џудо елита региона. Свака част организаторима, који су направили најбољи камп у БиХ - рекла је освајачица европског и свјетског првенства.

Присуство неких од најбољих џудиста свијета много значи за све такмичаре, поготово за репрезентативце Републике Српске.

- Сами гости овог кампа говоре о квалитету припрема. Ово је идеална прилика за добре припреме пред свјетско и балканско првенство - навео је селектор репрезентације РС Митар Мрдић, додајући да ће током кампа бити одржано и полагање за појасеве.

Поред Кукоља и Церићеве, на кампу у Требињу је и Црногорац Срђан Мрваљевић, који је свјетски вицешампион и троструки учесник Олимпијских игара.

Џудо камп заједничким снагама организују Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, Џудо савез РС, Градска управа Требиње и Џудо клуб Леотар, а све се одвија у оквиру "Љетне школе спорта".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана