Све спремно за фудбалски празник на Градском стадиону

Дарко Пашагић
Све спремно за фудбалски празник на Градском стадиону

Бањалука - Предузели смо све мјере да утакмица старих спортских пријатеља Борца и Црвене звезде буде истински фудбалски спектакл и празник у коме ће уживати сви љубитељи најважније споредне ствари на свијету.

Нагласио је ово предсједник Фудбалског клуба Борац Драшко Илић пред пријатељски сусрет "црвено-плавих" и "црвено-бијелих", који ће се одиграти у петак са почетком од 17 часова на Градском стадиону у Бањалуци.

- Гости из Београда долазе у четвртак, а на дан утакмице одржаће се тренинг у десет часова. У предигри снаге ће одмјерити предтакмичари Борца и репрезентације ГФС Бањалука. Уочи почетка меча на стадион ће скочити четири члана Падобранског клуба Бањалука, који ће носити заставе Републике Српске, града Бањалука и клубова Борца и Црвене звезде - рекао је Илић.

Предвиђено је да се одржи и атлетска трка, док ће у полувремену утакмице публику забављати плесна група "Алегро".

- У организационом смислу све је спремно за почетак утакмице, а Борац се укључио у акцију подизања свијести о особама са Дауновим синдромом, те ће тако и чланови едукативног центра "Свјетлице" бити дио овог спектакла - истакао је Илић.

Улазнице за овај фудбалски спектакл биће у продаји од сутра по цијенама од 12 марака за исток и десет за сјевер. У зависности од броја ВИП улазница, у продаји ће бити и један контингент карата за западну трибину, које ће се продавати по цијени од 20 марака.

- Сви заинтересовани поклоници спорта и ова два клуба неће бити у могућности да присуствују утакмици и због тога је обезбијеђен ТВ пренос на РТРС-у. Стигао је и позитиван одговор УЕФА, која је дала зелено свјетло за одигравање меча. Наша је обавеза да будемо прави домаћини пријатељима из Београда, али и да покажемо спортској јавности да смо у стању да организујемо један овакав догађај, који је од великог значаја за наш клуб, град и цијелу Републику Српску - нагласио је директор Борца Роберт Зрилић.

Опроштај

Утакмицу ће судити Един Јакуповић из Бихаћа, а од активног дијељења правде опростиће се бањалучка судијска тројка Дејан Радиша, Александар Гојић и Горан Ћејић. Од Борчевог дреса ће се опростити дугогодишњи капитен Драшко Жарић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана