Суперкуп АБА лиге данас почиње у Бару: Мега загријавање за нову сезону

Милан Зубовић
Суперкуп АБА лиге данас почиње у Бару: Мега загријавање за нову сезону

Бар - Прву званичну утакмицу ове сезоне кошаркаши Игокее одиграће данас од 16.45 часова на Суперкупу АБА лиге у Бару.

Противник изабраницима тренера Драгана Бајића на премијерном издању турнира који ће послужити као увертира за нову сезону регионалног такмичења биће Мега Бемакс. Екипа из Александровца одиграла је четири контролна меча у којима је остварила половична успјех. Прво је побиједила сарајевске клубове Спарс и Босну Ројал да би потом била поражена од Партизана и Цедевите. Екипа из Сремске Митровице велики је дужник Игокеи, јер их је добила оба пута прошле сезоне.

- Нестрпљиви смо и једва чекамо да почне нова сезона. Нама је најбитније да смо здрави док нам не мањка мотива на Суперкупу. Мега је екипа која годинама ради исти посао. Окренути су младим играчима на које се ослања тренер Дејан Милојевић. Уз мноштво младих имају неколико искуснијих и ту мислим на Стефана Синовеца те Предрага Самарџиског - изјавио је капитен Игокее Вук Радивојевић.

Вјерује да ће екипа имати много користи од предстојећег наступа.

- Знам да нас чека тежак меч, јер ниједно одмеравање снага са Мегом никада није било лако. Сусрет ће нам добро доћи у овом тренутку пошто ћемо видети колико смо напредовали као екипа током припрема. Наши нови играчи се добро уклапају, али су им потребни мечеви, јер се у такмичарском утакмицама виде сви недостаци. На Суперкупу ћемо видети шта су други клубови урадили у припремном периоду - рекао је Радивојевић.

Парови и распоред

Први меч на Суперкупу данас ће одиграти Цедевита и ФМП од 14.30 часова, потом је на распореду сусрет Игокее и Меге, док ће од 19 часова играти Будућност и Цибона, а од 21.15 домаћин Морнар и Партизан. Полуфинала су на распореду у петак од 18.45 и 21, а финале у суботу од 21 час. Због раније преузетих обавеза на Хераклион турниру неће наступити шампион АБА лиге Црвена звезда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана