Студенти физичког васпитања у Mozzartовим бојама до нових спортских успјеха

Mozzart
Студенти физичког васпитања у Mozzartовим бојама до нових спортских успјеха

На Факултету физичког васпитања и спорта образују будуће професоре који ће бити стручњаци за ову област, радити са младим талентима, али и остварити нове спортске успјехе. Подршку на том путу, донацијом опреме, пружила им је компанија Mozzart, вјерни пријатељ спорта. Академци су у новим дресовима одмах заиграли у Универзитетској спортској лиги у Бањалуци гдје у фудбалу и кошарци, послије три одиграна кола, заузимају прво мјесто на табели и једине су непоражене екипе на такмичењу.

Студенти су одушевљени дизајном спортске опреме и једва чекају предстојећа такмичења да заиграју у новој опреми гдје ћемо дефинитивно бити атракција на теренима. За мене овај гест компаније Mozzart значи много јер је препознато да је, поред свих академских достигнућа које наши студенти стичу, неопходно спортско надметање и спортска активност која студентима значи много. Зато желим да се захвалим компанији Mozzart на великодушној донацији"- поручује предсједник Савеза студената Факултета физичког васпитања и спорта Универзитета у Бањалуци, Дејан Бањац.

 

Савез студената Факултета физичког васпитања и спорта има 12 чланова, по три са сваке године првог циклуса студија, који заједно представљају студенте Факултета, проводе активности којима побољшавају услове студирања и промовишу Факултет физичког васпитања и спорта. Њихове спортске секције се такмиче у мушкој конкуренцији у фудбалу, кошарци, одбојци и рукомету, док се у женској конкуренцији надмећу у одбојци, фудбалу и кошарци и најуспјешније су на Универзитету у Бањалуци гдје имају највише освојених трофеја на Студентским играма.

 

 

У новој опреми академски спортисти ће ускоро на нова такмичења. ⁠Прво их очекује већ у априлу када ће се такмичити на Студентским играма гдје имају циљ да прелазни пехар, са највише освојених трофеја, остане у њиховим рукама.

 

У мају се у Паралији одржава спортска манифестација Дифовијада, на којој се окупља преко 1500 студената са 11 Факултета физичког васпитања и спорта са простора Балкана, гдје ће покушати да остваре што боље резултате и промовишу Факултет у Mozzartовим бојама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана