Стријелци из Теслића најбољи на првенству Српске за пионире

Срна
Стријелци из Теслића најбољи на првенству Српске за пионире

Соколац - Стрељачки клуб /СК/ “Геофон” из Теслића екипни је побједник у мушкој и у женској конкуренцији на Првенству Републике Српске у стрељаштву за пионирске категорије, које је одржано данас на Сокоцу.

У појединачној конкуренцији златне медаље су освојили Славица Петровић и Саша Драгушин, чланови “Геофона”.

Тренер у Стрељачком клубу “Геофон” из Теслића Невен Рашић рекао је Срни да су данашњи добри резултати младих стријелаца из Теслића плод вриједног рада.

Рашић, који је и генерални секретар Стрељачког савеза Републике Српске, оцијенио је да су на овом првенству постигнути добри резултати, што ће бити велики подстрек за омасовљавање клубова у Српској.

Он је подсјетио да је Стрељачки клуб “Геофон” у Теслићу основан 1949. године и један је од најтрофејнијих спортских клубова у БиХ.

“Имамо европске и балканске прваке, уз ангажована три, четири тренера и стотињак полазника стрељачке школе”, истакао је Рашић.

Предсједник Стрељачког савеза Републике Српске Љубиша Боровчанин рекао је Срни да је Управни одбор Савеза на данашњој сједници на Сокоцу разговарано о томе како помоћи локалним стрељачиким клубовима широм Српске.

“Оцијенили смо да, и поред врло тешких услова, одређени број клубова ради добро, дају резултате на нивоу БиХ и на међународном плану и треба им помоћ свих у заједници”, рекао је Боровчанин.

Он је нагласио да су Стрељачки савез и Министарство за породицу, омладину и спорт Српске, направили заједнички програм за омасовљење стрељачког спорта кроз такмичење и друге видове активности како би се створили бољи услови за рад локалних клубова.

На овом такмичењу учестовали су клубови “Геофон” из Теслића, “Леотар” из Требиња, “Младост” из Гацка, “Рудар С” из Угљевика, “Пантери” из Бијељине и домаћин соколачки “Гласинац”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана