Стојић остаје тренер кројача

Дарко Пашагић
Стојић остаје тренер кројача

Дервента - Шеф стручног штаба дервентског прволигаша Текстилца и у наставку сезоне биће Марко Стојић, који је на клупу стигао овог љета.

Иако је било назнака да ће тренер из Модриче потражити нову средину, он ће и на прољеће предводити Дервенћане.

- И у наставку сезоне, у којем нам је приоритетан циљ пласман у Лигу за првака, наш шеф стручног штаба биће Стојић. Успјели смо да са њим постигнемо договор и његов останак је за нас велико појачање - нагласио је члан Управног одбора Текстилца Давор Пијетловић.

"Кројачи" су већ остали без најбољег стријелца из јесењег дијела сезоне Александра Милаковића, који је од 25 голова Текстилца у првих 16 кола постигао десет. Његовим стопама могао би да крене и други стријелац екипе Озрен Перић, који је јесенас осам пута затресао противничке мреже.

- Милаковић је прихватио издашну понуду члана Прве лиге ФБиХ Слоге из Симиног Хана и већ је постао њихов члан, док Перић преговара са премијерлигашем ГОШК-ом из Габеле и по свему судећи постаће њихов члан. То би требало да буду једина два одласка из наших редова - наставио је Пијетловић.

Челници клуба већ су договорили да током паузе неће бити довођења појачања.

- Израчунали смо да ћемо у преосталих шест кола успјети да и са постојећим играчким кадром изборимо пласман у Лигу за првака. Наруку нам иде чињеница да смо домаћини екипама које се боре за опстанак, односно Сутјесци, Напретку и Козари. Ови мечеви, али и они у наставку такмичења биће идеална прилика да афирмишемо неколико младих играча, који су наша будућност - рекао је Пијетловић.

Почетак припрема за наставак сезоне планиран је за 26. јануар 2018. године.

- Комплетне припреме обавићемо на нашем терену, а уколико временске прилике буду лоше, тренираћемо у дворани Спортско-културног центра у Дервенти - додао је Пијетловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана