Стевановић поново облачи дрес Борца?

Данијел Радујковић
Стевановић поново облачи дрес Борца?

Бањалука - Некадашњи фудбалер Војводине и Севиље Мирослав Стевановић могао би да се врати у редове бањалучког Борца, са којим је својевремено освојио Куп БиХ.

Челници Борца потврдили су да су контактирали са бившим играчем, који није имао добро полусезону у мађарском Ђеру, за који је одиграо свега пет мечева. У изјави за "Глас Српске" некадашњи репрезентативац БиХ, који је тренутно без ангажмана, није желио ништа ни да потврди ни да демантује.

- Не бих још ништа говорио из поштовања према Борцу, али и свим осталим тимовима. Све ће се знати за неколико дана - казао је Стевановић.

И док клуб преговара о новим појачањима, укупно 25 фудбалера и комплетан стручни штаб, са Владом Јагодићем на челу, отпутовао је јуче на прву фазу припрема коју ће обавити у Дрвару, умјесто на Балкани, гдје је првобитно било планирано. Бањалучани ће тако путовати мало дуже, али вјерују да су услови у Спортском центру у Дрвару задовољавајући за рад током првих пет дана тренирања. Сви играчи су обавили потребне љекарске прегледе, мјерења и тестирања, тако да су спремни за жесток рад који их очекује.

- На Балкану нисмо отишли због финансијских разлога, али сматрам да у Дрвару имамо све што нам је потребно, а то су мир, изолација, заједнички боравак, одмор и, наравно, услови за тренирање. Радиће се у пуном капацитету, превасходно на снази и кондицији на јутарњим тренинзима, а поподне ће бити техничко-тактички рад. Укупно ћемо имати девет тренинга и једну утакмицу између двије наше екипе посљедњег дана припрема 29. јуна од 17 часова - казао је Јагодић.

За разлику од прозивке, гдје је било више од 30 играча, Јагодић је одлучио да на прву фазу припрема поведе њих 25, међу којима има доста играча из млађих категорија. Ту су и четворица новајлија: Слободан Лалић, Стојко Кикић, Синиша Саничанин и Демир Јакуповић, са којима би клуб требало да потпише уговоре по повратку из Дрвара. Харис Међедовић, који је био на прозивци, одлучио је да ипак не иде на припреме. Тамо ће се за мјесто у тиму покушати изборити и Александро Јаћимовић, који је до сада играо за Лучко из Загреба.

- Ове припреме биће одлична прилика за младе играче да покажу колико знају и да виде како је радити у првом тиму. Имамо млад тим, а најстарији је голман Бранислав Ружић, који је 1989. годиште. Видјећемо колико ће њих искористити прилику. Надам се да ћемо до 2. јула и поласка у Словенију знати барем 95 одсто тима за идућу сезону. Надам се да ће играчи који могу ићи ипак остати у Борцу. Ту прије свега мислим на Јоцу Стокића, који би требало да остане у Борцу ако не нађе други ангажман и да иде са нама у Словенију. Такође, ни Владан Грујић још није узео папире, а морамо видјети шта ће бити и са Небојшом Рунићем, који има могућност да оде у Аустрију - додао је Јагодић.

У зависности од тога да ли ће ови играчи остати или отићи, Борац ће доводити појачања. Јагодић жели да појача конкуренцију на позицији голмана и офанзивног везног.

- Неће бити изненађење ако још неко дође у току припрема и понијели смо још двије гарнитуре опреме. Истина је да нам требају појачања на још неколико позиција, а све ћемо знати док видимо да ли ће бити одлазака - закључио је Јагодић.

Пут Дрвара кренуо је и офанзивац Петар Илић, који је повријеђен, али ће радити по посебном режиму, док Ајдин Реџић није отишао већ ће повреду лијечити у Бањалуци. Он би требало да путује у Словенију, али вјероватно неће бити на располагању на старту првенства. Поред међусобног дуела двије екипе Борца у Дрвару, познато је да ће "црвено-плави" играти пријатељске мечеве у Словенији са Триглавом 4. јула и московским Динамом четири дана касније. Поред тога, играће још два меча, али за сада нису позната имена ривала.

Списак путника у Дрвар

Пут Дрвара кренуло је 25 играча Борца: Бранислав Ружић, Стефан Пуповац, Срђан Бечелић, Михајло Савановић, Владимир Тучић, Небојша Рунић, Илија Даниловић, Слободан Лалић, Синиша Саничанин, Александар Субић, Огњен Петровић, Угљеша Радиновић, Стојко Кикић, Стефан Савић, Синиша Дујаковић, Федор Предраговић, Никола Дујаковић, Драшко Лолић, Демир Јакуповић, Петар Илић, Тони Јовић, Елвир Кољић, Предраг Зукановић, Милош Кукић и Александро Јаћимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана