Стефан Мијовић, кошаркаш Хонведа: Можемо да нападнемо топ 8

Дарко Драгичевић
Стефан Мијовић, кошаркаш Хонведа: Можемо да нападнемо топ 8

БУДИМПЕШТА - Кошаркаш Стефан Мијовић игра одличну сезону у Мађарској. Бивши играч Леотара и Младости био је најкориснији играч Хонведа у побједи над СЗТ-ом (85:72) у прошлом колу.

Мијовић је био најкориснији играч меча са 25 поена, а одлично је шутирао за три (5/9). Његов тим је овим тријумфом потврдио излазак из резултатске кризе. Одлични бек истиче да је презадовољан условима и квалитетом лиге у Мађарској.

- Почетак сезоне је био лош за нас. Чак пет утакмица смо изгубили на једну лопту и то је утицало на екипу. Сада смо поправили форму, добили два нова играча која су додатно подигла квалитет екипе и то се одмах осјети у нашој игри. У доброј смо форми што показују и резултати, тако да очекујем да у наредним мечевима наставимо с успјесима и поправимо тренутни положај - рекао је Мијовић.

Велики допринос у новом клубу даје управо кошаркаш из Републике Српске. Он је већ седам пута био у петорци кола. Мијовић иначе наступа за Хонвед који је најтрофејнији клуб у држави са 32 шампионске титуле и 18 трофеја у Купу. На челу клуба је Мартон Бадер. Овај клуб је повратник у друштво најбољих.

- Заиста сам презадовољан у Будимпешти. Један је од најљепших градова у Европи, доста је Срба тако да сам се навикао и већ га добро упознао. У клубу су људи који воле кошарку, тако да нас потпуно разумију и кад смо имали лошије резултате. Легендарни Бадер је на челу, а ово је клуб који има сјајну историју и трофеје. На почетку сезоне нама је циљ био да изборимо опстанак. Упркос проблемима на старту мислим да ће екипа не само остварити циљ, већ вјерујем да можемо да нападнемо и топ 8. Имамо у другом дијелу добар распоред, појачали смо се. Ето, једина потешкоћа је мађарски језик који је веома специфичан. Научио сам нешто, али углавном се споразумијевам на енглеском - казао је Мијовић.

Првенство Мађарске је веома изједначено а много познатих кошаркаша из региона наступа у њему. Ту су између осталог Јака Клобучар, Бојан Суботић, Кенан Карахоџић.

- Лига Мађарске је по мени ниво испод АБА лиге без евролигаша и заиста је за мене прави изазов. Организација лиге је одлична, много је играча из нашег региона и квалитетних Американаца који траже прилику за напредак. Тако смо ми сад довели најбољег играча из Вест Вирџиније. Сваке године се тај квалитет додатно подиже. У клубу се води рачуна о свему. О организацији довољно говори и то да имамо три машине које нам помажу приликом вјежби шутирања - додао је на крају Мијовић.

Алексић ми много помаже

Члан стручног штаба је и Драган Алексић, који је током каријере носио дрес Борац Нектара.

- Алексић ми је пуно помогао. Био је сјајан кошаркаш, а одличан је тренер и човјек. Доста смо радили на шуту и то се осјети у мојој игри. Значајно сам напредовао у том сегменту - истакао је бек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана