Старији брат прејак за игосе

Милан Зубовић
Старији брат прејак за игосе

Београд - Изненађење се није десило и кошаркаши Игокее морали су да пруже руку играчима Партизана након пораза (65:74) у мечу 19. кола Јадранске лиге.

"Млађи брат" пружио је добар отпор "старијем брату", али није успио да прекине црни низ и уписао је пети пораз заредом у регионалном такмичењу. Разлику коју су Београђани створили у првој четвртини зналачки су чували до краја меча не дозволивши гостима да им озбиљније запријете. "Црно-бијели" су уписали шесту узастопну побједу и остали у трци са Цедевитом за треће мјесто на табели.

- Партизан је оправдао улогу фаворита, али ми нисмо били сатјерани уза зид. Тражимо своју игру, имамо задатке и желимо да је доведемо на ниво који ће нам бити потребан за период који долази, а то је првенство БиХ кроз које стичемо право да играмо у АБА лиги. Ова година је консолидација тима док ме радује повратак Марка Чакаревића који може да покрије двије позиције. Зна да игра и много ће нам значити у наредном периоду. Након два мјесеца у клубу први пут видим реакцију екипе и задовољан сам - изјавио је тренер Игокее Жељко Лукајић.

Капитен екипе из Александровца Бранко Јоровић истакао је да је његова екипа и поред пораза показала напредак у игри.

- Честитам Партизану на победи, али и мојим саиграчима на приказаном сусрету. Одиграли смо добар меч и парирали ривалу у већем делу утакмице. Можемо да будемо задовољни приказаним и то је игра коју треба да држимо до краја сезоне. Испунили смо већину задатака мада је било момената када је концентрација требало да буде боља. Понављам, одиграли смо добар меч и битно је да задржимо тај ниво - казао је Јоровић.

Резултати и парови

Резултати 19. кола: Цедевита - МЗТ 81:70, Металац - Олимпија 67:76, Партизан - Игокеа 74:65. Крка - Левски, Солнок - Цибона (играно синоћ). Понедјељак: Будућност - Црвена звезда (18), Задар - Мега Лекс (20.30). У 20. колу састају се, субота: Левски - Цедевита (17), Мега Лекс - Будућност (19), Цибона - Крка (21), МЗТ - Партизан (21). Недјеља: Олимпија - Задар (17), Црвена звезда - Солнок (19). Понедјељак: Игокеа - Металац (20.30).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана