Стан и Роџер донијели Швајцарској 2-1

Б92
Стан и Роџер донијели Швајцарској 2-1

Дејвис куп репрезентација Швајцарске стигла је на корак од прве титуле у том такмичењу, пошто послије меча дублова води у финалу резултатом 2-1 против Француске.

Роџер Федерер и Стан Вавринка побједили су Жулијена Бенетоа и Ришара Гаскеа резултатом 6:3, 7:5, 6:4 и сада имају меч лопту пред недјељне мечеве.

У првом сусрету у недјељу састају се Федерер и Жо-Вилфред Цонга, док би у евентуалном петом мечу играли Вавринка и Гаел Монфис.

Двојица најбољих швајцарских тенисера очигледно су оставили размирице од прошле недјеље иза себе и одиграли одлично можда и кључни меч у Лилу.

Феноменално су сервирали (64% убаченог првог сервиса), али су им процјенти освојених поена и на први и на други били изнад 70 процената. Спасли су свих пет брејк лопти противника и дуел завршили за два сата и 10 минута игре.

Оба дубл пара меч су почела сигурно, али је швајцарски тим први припретио у шестом гему. Федерер и Вавринка изборили су се за двије везане брејк лопте, другу искористили и повели са 4:2. До краја сета нису имали превеликих проблема за вођство од 1-0.

Своје прилике домаћи играчи пропустили су у другом сету, када су у два одвојена гема пропустили по двије брејк шансе. Швајцарци су то казнили одузимањем сервиса у 11. гему и тада преломили меч.

Било је само питање времена када ће бити направљен одлучујући брејк – то се десило у петом гему трећег сета, што је Стану и Роџеру било довољно да меч приведу крају.

То је уједно била и прва побједа њих двојице на шљаци икада, али вјероватно и најважнија коју су остварили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана