Српски бициклистички асови сутра у Бањалуци

Г.С.
Српски бициклистички асови сутра у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Генерални секретар Бициклистичког савеза Србије Саша Гајичић и некадашњи олимпијац Иван Стевић сутра долазе у радну посјету у Републику Српску, поводом престижних догађаја “УЦИ Свјетско првенство ГранФондо”, “Трка кроз Србију” и трка “Београд-Бањалука”, која ће бити одржана у априлу.

Стевић, спортски директор Свјетског првенства и некадашњи аматерски свјетски првак, и Гајичић, спортски директор трка “Кроз Србију” и “Београд-Бањалука”, али и најбољи српски бициклиста свих времена, састаће се са директором Бициклистичког савеза Републике Српске Владимиром Куваљом, како би разговарали о организацији ових догађаја, саопштено је из Бициклистичког савеза Републике Српске.

Куваља је истакао да му је изузетна част што једни од најбољих српских бициклиста свих времена и призната имена у свијету бициклизма, Гајичић и Стевић, долазе у Републику Српску.

“Биће ово прилика да разговарамо о организацији предстојећих такмичења, али и о заједничким пројектима бициклистичких савеза Србије и Републике Српске”, рекао је Куваља.

Из Бициклистичког савеза Републике Српске истичу захвалност Бициклистичком савезу Србије, на челу са Бранком Бановићем, за подршку и уложени труд да одлична сарадња, из године у годину, буде и боља.

Куваља, Стевић и Гајичић ће у понедјељак, 22. фебруара, посјетити и Градишку, гдје би требало да разговарају са градоначелником Зораном Аџићем о трци “Београд-Бањалука” и могућности да овај град буде стартно мјесто посљедње етапе.

Из Бициклистичког савеза наводе да је за понедјељак, 22. фебруар, планиран и заједнички састанак са министром породице, омладине и спорта Републике Српске Соњом Давидовић.

Овај састанак је оцијењен као битан, а биће и прилика да организатори великих трка захвале Давидовићевој и Министарству за подршку тркама које су проглашене за манифестације од значаја за Србију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана