Српска поносна на олимпијце

Милан Зубовић
Српска поносна на олимпијце

Бањалука - Олимпијска грозница тресла је Бањалуку у петак пошто су у највећи град Републике Српске стигле освајачи медаља на највећој спортској смотри која је одржана у Рио де Жанеиру.

Послије повратка из Бразила јасно се види еуфорија међу народом који се силно обрадовао успјеху српских спортиста, а тако је било и у граду на Врбасу. Стотине малишана, али и оних старијих љубитеља спорта жељело је да се фотографише са својим идолима одбојкашицама Тијаном Бошковић и Бранкицом Михајловић, кошаркашицама Драганом Станковић и Сашом Чађо за које је пријем уприличио предсједник Републике Српске Милорад Додик док су са њима били олимпијци из Српске пливач Михајло Чепркало и стрелац Татјана Ђекановић. Заједно са њима били су и физиотерапеут женске кошаркашке репрезентације Бранко Стојнић као и тим менаџер екипе Јадранка Тркуља који су такође из Бањалуке.

- Емоције се дефинитивно нису слегле, еуфорија и даље траје што се види по пријему и дочеку малишана. Нарочито хвала предсједнику Додику јер нам много значи његова подршка док ћемо ми на терену и даље давати свој максимум да покажемо да вриједимо и да на најбољи начин презентујемо државе и градове одакле долазимо - изјавила је Михајловићева која је иначе изабрана у идеални тим турнира.

Након спектакуларног дочека у Београду Бранкица је била у родном Брчком гдје се већ сусрела са Додиком, а у Бањалуку је допутовала хеликоптером док је истакла да је предсједник Српске обећао помоћ.

- Први пут сам летјела хеликоптером и помало ме било страх, а уједно нисам навикла на сву ову медијску пажњу и популарност. Предсједник је обећао и дао нам стипендије и новчану помоћ док је ту увијек за нас у цијелој причи. Још једном је доказао да покушава да ради најбоље у спорту и држави - додала је Михајловићева.

Билећанка Тијана Бошковић од Додика је добила наруквицу на поклон на којој се налазе четири листа дјетелине, како је речено за срећу.

- Хвала на дивном дочеку и част ми је што сам овдје јер ово мени много значи као и осталим дјевојкама што сте сви ви наша подршка. И у наредном периоду потрудићемо се да што више обрадујемо све наше људе који нас подржавају - истакла је Бошковићева.

Бањалучанка Саша Чађо након прошлогодишње златне медаље са европског првенства сада је у град на Врбасу донијела бронзу са ОИ.

- Хвала предсједнику који нас је лијепо дочекао. Имали смо кратко и лијепо дружење. Знам да нас је сав народ пратио и да је било непроспаваних ноћи па свима од срца захваљујем што су били уз нас. Драго ми је што је у Бањалуку стигла олимпијска медаља да је заједно прославимо и надам се да смо вам донијели неку количину радости - нагласила је Чађо.

Освајањем олимпијске медаље испунила је спортски сан.

- Испунила сам све оно о чему сам као мала сањала. Радим оно што највише волим, а то је да играм кошарку. У сву ту љубав коју имам према кошарци добила сам прилику да представљам своју земљу. Мислим да нисам могла да добијем бољу шансу и донијели смо бронзу са Игара - казала је Чађо.

Њена саиграчица Драгана Станковић једно вријеме наступала је за Слободу из Новог Града.

- Одушевљени смо дочеком у Србији и Републици Српској. Сви смо узбуђени и још нисмо свјесни шта смо све постигли.  Хвала свима који су дошли овдје да нас подрже - рекла је Станковићева.

Одликовање за Дан Републике

Предсједник РС Милорад Додик захвалио је освајачима медаља на ОИ и најавио одликовања за Дан Републике.

- Ово је посебна част и задовољство што могу да захвалим у име Републике Српске вама који сте се винули у спортске висине и дотакли врх. Због свих непроспаваних ноћи, ишчекивања успјеха и осјећаја среће које сте нам подарили драго нам је што сте овдје међу нама. Република Српска ће настојати да прати резултате и да их стимулише. Свима који су освојили медаљу на великим такмичењима додијелићу орден за Дан републике, 9. јануара идуће године - изјавио је Додик.

Просјакињи 100 евра

Предсједник РС Милорад Додик са својим сарадницима и олимпијцима прошетао је Господском улицом и том приликом пресрела га је просјакиња ромске националности са бебом коју је он почастио са 100 евра.

Гаврановић

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић организовао је пријем за бањалучке олимпијце Сашу Чађо и пливача Михајла Чепркала и том приликом истакао да је само учешће на Олимпијади велики успјех, а освајање медаље је нешто што је све нас учинили поносним на наше спортисте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана