Српска гост на Фриулију

Зоран Вајкић
Српска гост на Фриулију

Градишка - Млада фудбалска репрезентација Републике Српске (У23) данас од 15 часова у италијанском граду Удинама одиграће прву званичну пријатељску утакмицу са великаном италијанског фудбала Удинезеом.

Биће то прва утакмица селекције до 23 године да игра ван граница РС.

- Биће ово историјска утакмица за Републику Српску. Наша селекција имаће прилику да се представи италијанској публици. Жао ми је што смо остали без неких играча јер је било врло тешко за кратко вријеме организовати њихово путовање. Мислим на голмана Младена Кукрику, који је из Леотара прешао у албански Кастрати, затим бившег капитена Славије Марка Перишића као и Огњена Гњатића из Рада. Из београдског клуба су нас замолили да га поштедимо јер за викенд имају важну утакмицу са Партизаном у борби за опстанак - изјавио је селектор репрезентације РС Бранимир Тулић.

Он је истакао да и поред ових проблема имамо квалитетан тим који има шта да покаже у Италији.

- Већином се ради о стандардним члановима премијерлигашких клубова БиХ и прволигашких тимова Прве лиге Српске. Ситуацију нам мало отежава то што је код нас стартовало првенство, али се надам да и они неће извести најјачи састав јер им слиједе јаки мечеви у "калчу" - истакао је Тулић.

Првобитно планираног Срђана Граховца из бањалучког Борца замијениће Александар Николић из зворничке Дрине, док ће члан Слободе из Мркоњић Града Бојан Кременовић замијенити Данила Говедарицу из вишеградске Дрине. На списку су сљедећи играчи: Младен Лучић (Славија), Дарко Џајић, Федор Предраговић (Борац, БЛ), Немања Пекија, Маринко Растока, Игор Мишан (Рудар Приједор), Славиша Радовић, Радован Васић, Слободан Ђурић (Дрина, З), Александар Ћосовић, Дејан Вучић (Радник), Бојан Сладојевић (Слобода, МГ), Милош Дујковић (Зета, Голубовци), Давор Арнаутовић (Подриње, Ј), Александар Малбашић (Јединство, Бихаћ), Србољуб Јандрић (Козара).

 Промоција

На голу репрезентације Српске биће стандардни чувар мреже Славије Младен Лучић.

- Питање је да ли ћемо у својој каријери имати прилику да се представимо на међународној сцени. Ово је утакмица гдје промовишемо и себе и фудбал Републике Српске. Поносан сам на ту чињеницу и даћу све од себе да будемо прави амбасадори Републике Српске - рекао је Лучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана