Срђан Тривунџа: Волио бих да останем у Борцу

Дарко Пашагић
Срђан Тривунџа: Волио бих да останем у Борцу

Бањалука - Срђан Тривунџа тренира у матичном клубу Борац м:тел али још није сигурно да ли ће некадашњи капитен Бањалучана у наредној сезони носити "црвено-плави" дрес.

- Волио бих да останем. Наравно да је најљепше играти у код куће у Бањалуци и пред својим навијачима, али морам гледати и на властиту егзистенцију. Међутим, из прошлог трогодишњег уговора Борац ми дугује 18 плата, практично пола. Зато прије коначног договора морамо прво видјети шта ће са тим бити, а онда тек разговарати о будућности - нагласио је Тривунџа.

Иако је договор још далеко, Тривунџа ипак вјерује да ће се наћи рјешење.

- Вољан сам да потпишем уговор на годину, али са клаузулом да га могу прекинути током зимске паузе, ако према мени не буду измирена дуговања. Мислим да је то коректно од мене - наставио је Тривунџа.

По његовим ријечима "црвено-плави" имају екипу која би опет требало да буде без премца у Лиги БиХ.

- Одласком Марија Блажевића искусан чувар мреже је постао пријеко потребан, али вјерујем да ће челници клуба брзо наћи одговарајућу алтернативу на голу. Готово је сигурно да остаје и искусни Ратко Николић, а и ова Борчева младост полако почиње да сазријева и да пружа све боље игре - истакао је Тривунџа.

Регионално такмичење, SEHA Гаспром Јужни ток лига ове године ће бити по многима још јаче.

- Сигурно је тако, јер ће у њој играти Веспрем. Мађари за циљ имају освајање титуле првака Европе и ова лига ће му бити практично загријавање за искушења на међународној сцени. Уз Металург, Вардар, Загреб, Мешков Брест, Татран и остале учеснике биће јако тешко играти, тако да ће свака побједа клуба из Господске улице бити злата вриједна. Међутим, вјерујем у ове младиће, без обзира на то да ли ћу бити уз њих - рекао је Тривунџа.

Протеклих шест мјесеци овај искусни рукометаш играо је у Уједињеним Арапским Емиратима.

- Био сам члан Ал Шабаба, који је тренирао Веселин Вујовић и на крају првенства били смо пети, што је за њих велики успјех, јер су обично у јединој лиги у овој земљи која броји девет клубова били седми, осми - истакао је Тривунџа.

Уколико не постигне заједнички језик за "црвено-плавима", Тривунџа ће каријеру вјероватно наставити поново у иностранству.

- За сада има неколико понуда, али желим прво да видим шта ће бити од евентуалног договора са челницима Бањалучана - додао је Тривунџа.

Абаџић

Некадашњи голман шампионске генерације новосадске Војводине, а прошле године мађарског Ђера Станко Абаџић у наредним данима требало би да постане члан Борца м:тел.

- Одласком Марија Блажевића у Румунију постали смо дефицитарни на позицији голмана и већ дуже вријеме смо били у потрази за искусним чуварем мреже. Избор је пао на Абаџића, са којим смо већ постигли начелан договор, а потпуна реализација требало би да услиједи наредних дана - нагласио је директор Бањалучана Небојша Голић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана