Срђан Бабић за "Глас Српске": Ако треба и десет секунди на Мундијалу, ту сам!

Дејан Кондић
Foto: Старспорт

Осморица младих. Толико их је на списку Драгана Стојковића за Мундијал у Катару и они бране част своје генерације, која је на далеком Новом Зеланду прије седам и по година постала фудбалски владар планете у узрасту до 20 година. Један од њих је и Бањалучанин Срђан Бабић.

Свашта је поуздани штопер претурио преко главе, можда је и пожурио са одласком у Реал Сосиједад, покушао је затим повратком у српски фудбал, у дресу Црвене звезде, али ни када је прије годину и по дана одлазио из Љутице Богана нису плакали за њим, јер је јавност почела да сумња у квалитете 26-годишњег дефанзивца. Међутим у једног од лидера Алмерије вјеровао је најбитнији човјек - селектор "Орлова" Драган Стојковић Пикси. О њему је за "Глас Српске" Срђан Бабић причао бираним ријечима.

- Селектор Стојковић нас је ујединио, боримо се као лавови. Више дајемо него у својим клубовима. Промијенио је и систем игре. Играмо доста офанзивније, са само три штопера, који бране гол, све остало су нападачи. Бочни играчи су крила, не бекови. Лично, осјећам се добро, комфорно. Могу да играм лијево и у средини одбране, није ми страно ни једно, ни друго и ако треба десет секунди да играм на Мундијалу, на располагању сам, шта год је неопходно - поручио је Бабић.

ГЛАС: Стигли сте јуче у Београд. Какав је даље план?

БАБИЋ: Сутра у 10 часова летимо за Бахреин. Четири, пет дана ћемо бити тамо и играти пријатељску утакмицу с њима, а онда идемо у Катар. Мислим да је Бахреин одличан избор да се аклиматизујемо на температуре које нас чекају у земљи домаћину Мундијала.

ГЛАС: Како сте сазнали да сте на коначном списку за Свјетско првенство?

БАБИЋ: Имамо на виберу групу Лига нација и тим-менаџер репрезентације Србије Немања Филиповић нам је ту послао списак играча који су позвани и послије је он објављен на сајту савеза. Био сам у теретани. Случајно сам послије погледао телефон и када сам видио своје име, одушевио сам се. Осјећај је био феноменалан. Пола сата послије тога сам одговарао на бројне честитке.

ГЛАС: Искрено, јесте ли очекивали да се нађете на коначном списку?

БАБИЋ: Никад човјек не може да буде 100 одсто сигуран. Мистер кога год да одабере, у праву је. Надао се јесам. Од почетка сезоне играм добро. На свакој утакмици дајем максимум. Захвалан сам селектору што је испратио моје игре. Никад нисам сумњао у себе.

ГЛАС: У Катар путујете вас осморица који сте на Мундијалиту 2015. постали шампиони свијета.

БАБИЋ: Да, имамо то искуство, које ће нам, мислим, бити јако вриједно. Сви остали момци из те екипе су нам честитали и даћемо све од себе и за њих који ће увијек бити дио нас.

ГЛАС: Повратак у Шпанију из Црвене звезде био је потез каријере.

БАБИЋ: Други мандат на Пиринејима је стварно успјешан. Мислим да сам дошао и у правом моменту и да сам сазрео као играч и као особа. Доста тога сам промијенио у игри, добио слободу од тренера и самог клуба. Све је испало како треба.

ГЛАС: Водио си тамо дуеле са неким од најбољих свјетских нападача, Бенземом, Левандовским. Колико ће ти то значити?

БАБИЋ: Трудио сам се да им оставим што мање простора, јер сам знао да ће то казнити. Свако искуство је злата вриједно. Знам шта нас чека на Мундијалу, јер сваке седмице играм тешке утакмице. Поготово неће бити лако у групи, јер мислим да је наша група најјача на Свјетском првенству.

Имамо квалитет за четвртфинале

ГЛАС: Шта очекујеш у Катару?

БАБИЋ: Треба да идемо утакмицу по утакмицу. Имамо искуство са Мундијалита, гдје смо са Вељком Пауновићем тако приступали мечевима. Видјели сте шта смо урадили и то је рецепт, да сваки меч гледамо као финале. Био бих пресрећан да прођемо групу, да изборимо осмину финала, четвртфинале, а онда шта Бог да. Имамо и квалитет за то.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана