Србији укинута суспензија, нема препрека за одлазак на ОИ у Париз

ГС
Србији укинута суспензија, нема препрека за одлазак на ОИ у Париз

Свјетска веслачка федерација (ФИСА) укинула је суспензију Веслачком савезу Србије (ВСС).

 

 

Како је саопштио ВСС, измирена су сва дуговања у вези са Свјетским првенством, које је у септембру прошле године одржано у Београду, саопштио је вечерас ВСС.

"Захваљујући разумевању одговорних људи у Србији суспензија наших спортиста, представника и Савеза аутоматски је укинута", рекао је предсједник Извршног одбора ВСС Душан Ковачевић.

"Као што је ВСС најавио одмах по објављивању вести о суспензији наше кровне веслачке организације 22. јануара, у непрекидној комуникацији и по договору са ФИСА, а измиривањем преосталих новчаних потраживања везаних са СП, које је у септембру одржано у Београду, престали су разлози због којих је ВСС привремено суспендован, па је данас објавом на званичном сајту ФИСА само потврђена одлука о укидању суспензије", наводи се на званичном сајту ВСС.

ВСС је саопштио да је одлуку о укидању суспензије данас донио Извршни комитет ФИСА.

"ВСС је поново пуноправни члан ове организације, односно поново може да учествује на свим такмичењима у светским веслачким дисциплинама, олимпијским и параолимпијским квалификацијама, као и на Олимпијским и Параолимпијским играма, односно да учествује и управља веслачким спортом у Србији и иностранству", саопштено је из ВСС.

"Министарство спорта је, на челу са министром Зораном Гајићем, прихватило обавезу према ФИСА, па су новчана потраживања потпуно измирена, а самим тим је и престао разлог због којег је Савез суспендован. Захваљујемо се и председнику Александру Вучићу што је и на овај начин подржао наш 'мали' спорт, као и премијерки Ани Брнабић, која је била председница Организационог одбора СП у Београду", истиче се у саопштењу ВСС, преноси Б92.нет.

Предсједник ИО ВСС поновио је разлоге због којих је дошло до привремене суспензије.

"СП за сениоре било је и изборно за Олимпијске игре у Паризу. То је једно од најкомплекснијих такмичења у нашем спорту, организација је добила највише оцене. Веслачки савез Србије је са пола буџета предвиђеног 2019. године и уз већу инфлацију него што је било очекивано успео да организује највеће светско такмичење, али нажалост, остао је мањи део обавеза према Светској веслачкој федерацији, због којих је и дошло до кашњења и привремене суспензије", рекао је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана