Србија рутински са Словачком до друге побjеде на Еуроволеју

Агенције
Србија рутински са Словачком до друге побjеде на Еуроволеју

Мушка одбојкашка репрезентација Србије савладала је Словачку са 3:0 у сетовима (25:19, 25:20, 25:21) у мечу групе Б Европског првенства.

Изабраници Слободана Ковача до максималне побједе стигли су рутински, а Словаци су били конкурентни једино у првом дијелу првог и трећег сета.

Ово је друга побједа српских одбојкаша на континенталном првенству, док је Словацима ово први пораз, након тријумфа над Шпанијом и Аустријом.

Најефикаснији у селекцији Србије био је примач Урош Ковачевић са 17 поена, а пратили су га Петар Крсмановић и Марко Ивовић са по 11 поена.

Код Словака најбољи на терену је био Матеј Патак са 12 поена.

Све до половине првог сета, Словачка је успијевала да прати фаворизовану Србију, али су онда изабраници Слободана Ковача појачали и тај дио игре рутински привели крају - 25:19.

Други сет је био нешто другачији. У њему “Орлови” нису пружили Словацима ни промил шансе, па је серија од 9:0 на самом старту тог дјела игре јасно ставила до знања противнику да у овом сету нема шта да тражи - 25:20.

Трећи сет био је најнеизвеснији. Словаци су имали предност од 4-5 поена све до финиша, када наши одбојкаши одличним сервисима и блоковима “ломе” меч у своју корист и долазе до друге побједе на Европском првенству.

Изабраници Слободана Ковача ће у наредној рунди играти са Шпанијом (понедјељак, 20.30), док ће се Словаци састати са домаћином Белгијом у уторак од 20.30.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана