Спортисти Амел Тука, Лариса Церић и Месуд Пезер добили по 15.000 КМ

ГС
Foto: Бљесак инфо

Олимпијски комитет БиХ додијелиће Амелу Туки, Лариси Церић и Месуду Пезеру, најбољим бх. спортистима који су се квалификовали за Олимпијске игре у Токију, по додатних 15.000 КМ.

Ово је још један допринос Олимпијског комитета БиХ у вријеме пандемије вируса корона, како би најбољи бх. спортисти могли тренирати у камповима и покрити друге трошкове везане за њихов генерални тренажни процес, а све са циљем што бољег наступа на Олимпијским Играма Токио 2021.

"Захваљујем се Олимпијском комитету БиХ на битној подршци коју нам пружају у овом периоду како би се што боље спремили за Олимпијске игре које ће се одржати наредне године. То је заиста нешто јако позитивно и јако велико за нас спортисте и свакако ће нам њихова подршка доста олакшати припреме", казао је Амел Тука, који свим спортистима пожелио срећу и много спортских успјеха те да се што боље спреме за Олимпијске игре како би БиХ представили у што бољем свјетлу.

Иако Олимпијски комитет БиХ није корисник буџетских средстава, његови челници истакли су да ће увијек настојати финансијски подржавати најбоље бх. спортисте у њиховим циљевима.

"Одгађањем Олимпијских игара Токио 2020., Олимпијски комитет БиХ доведен је у финансијске и организационе проблеме. Наиме, поред досадашњег финансирања спортиста за Олимпијске игре Токио 2020., сада нам се период финансирања продужио за још годину када морамо нашим најквалитетнијим спортистима осигурати додатна потребна средства. Успјели смо у томе, и спортистима који су се квалификовали за Олимпијске игре у Токију Извршни одбор ОК БиХ је додијелио још по 15.000 КМ, како би могли још квалитетније да се припреме у овом продуженом року", казао је Маријан Квесић, потпредсједник ОК БиХ.

Он је додао да се нада се да ће и друге институције задужене за финасирање спорта слиједити примјер Олимпијског комитета и потрудити се да се бх. спортистима осигурају што повољнији увјети за тренинг како би они и у будућности постизали најбоље спортске резултате.

Подсјећамо, Олимпијски комитет БиХ, као помоћ у њиховим припремама за квалификације и наступ, стипендира укупно 25 врхунских бх. спортиста за љетне и зимске олимпијске игре које ће се одржати 2021. у Токију и 2022. године у Пекингу.

Напомињемо, Тука, Церић и Пезер су поред редовне стипендије коју примају од ОКБиХ, већ у претходном периоду од ОК БиХ за припреме на Олимпијским играма у Токију 2020., добили по додатних 20.000 КМ. 

Но, Олимпијске игре, због пандемије вируса корона, пролонгиране су за 2021. годину те ће ОК БиХ олимпијце стипендирати годину дуже, а Туки, Церић и Пезеру који су се већ квалификовали за Олимпијске игре је због тога додијељено још по 15.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана