Сплит прекречио мурал посвећен Југопластици; Рађа: Јадници, гадите ми се

Агенције
Сплит прекречио мурал посвећен Југопластици; Рађа: Јадници, гадите ми се

По налогу сплитских градских власти у петак ујутру су комунални редари прекречили мурал посвећен славној генерацији Југопластике.

Тачне информације зашто је мурал, који је подсјећао све Сплићане на славне кошаркашке дане, пребрисан нема и грађани овог града траже одговор.

Дино Рађа је био члан чувене генерације која је освојила три европске титуле и поводом овакве одлуке власти у Сплиту није био много рјечит.

Легендарни хрватски кошаркашогласио се путем Фејсбука о овој ситуацији.

“Срамота! Гадите ми се, јадници неостварени, који никад у животу нисте ништа направили. Највећи успјех вам је подизање чланске карте неке странке. Једино што знате то је продавање црвене и црне магле, да прикријете своја сра**а. Не смета вам што Дом омладине није довршен већ 40 година, не смета вам стадион и базени који се распадају, не смета вам 'метро' што вози једног и по човјека дневно, не смета вам што треба сат времена за пролаз кроз луку, не смета вам што 20 година не можете да спојите Трогир и Омиш, не смета вам недовршена Арена већ десетак година, не смета вам Марјан који сте немаром девастирали... Али смета вам највећи спортски успјех у историји града. Нисте заслужили да вам ико дође на прославу. Ја први не бих дошао да није Боже, Срете, Собина и оних неколико хиљада истинских љубитеља који ће доћи у недјељу у дворану да поздраве екипу. Бљак”, написао је Рађа.

Југопластика је три године заредом освајала титулу шампиона Европе (1988/1989, 1989/1990, 1990/1991), а Рађа је био члан тима у два од три похода на врх Старог континента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана