Шпански зид препрека Бајерну

Приредио: Душан Репија фото: ЕПА
Шпански зид препрека Бајерну

Минхен - Фудбалери Бајерна покушаће вечерас (20.45 часова) да надокнаде 0:1 из Мадрида против Атлетика и избјегну трећу сезону узастопно елиминацију од шпанских тимова.

Претходне сезоне од екипе Пепа Гвардиоле била је боља Барселона, а годину раније Реал Мадрид, који су касније отишли до самог краја. Шпанском стручњаку ово је посљедња прилика да уради оно због чега је доведен у Минхен - да врати Бајерн на кров Европе, јер од љета сједа на клупу Манчестер ситија. И даље је увјерен у велики успјех, па је и прије неколико дана поновио да га јавност може стријељати уколико Бајерн не прође Атлетико. Међутим, јасно је Гвардиоли да то неће бити нимало лако. Први судар различитих филозофија фудбала припао је Дијегу Симеонеу. Бајерн је као и увијек имао посјед лопте, али није успијевао да пронађе пут до мреже Јана Облака, док је Атлетико пријетио из контри и осим мајсторије Саула Нигеза могао да слави убједљивије, али је шут Фернанда Тореса зауставила статива. Одступања са обје стране сигурно неће бити ни вечерас, само треба очекивати још јачи притисак Бавараца.

- Морамо да одиграмо много боље. У медијима свакодневно читам да ће мој рад бити вреднован само ако освојимо Лигу шампиона. Није готово, још увијек имамо шансу - рекао је Гвардиола, који вјероватно неће моћи да рачуна на Франка Риберија.

Бајерн је имао лошу увертиру пред најважнији мач у сезони јер није савладао Борусију Менхенгладбах (1:1), па је одгођено славље у Бундеслиги. Гвардиола је извео "шарен" састав, баш као и Симеоне против Рајо Ваљекана, али су "јорганџије" славиле са 1:0 и остале у трци са Барселоном и Реалом. Атлетиков бедем биће на искушењу више него икада, па све навијаче Мадриђана може да радује повратак капитена Дијега Година у посљедњу линију.

- Умор нас неће зауставити јер желимо у финале по сваку цијену. Подредили смо себе великом успјеху и нећемо стати на корак од циља - рекао је најбољи стријелац Атлетика  Антоан Гризма, којем је гол против Ваљекана био 30. у сезони.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана