СП у падобранству: Французи доминирају

Данијел Радујковић
СП у падобранству: Французи доминирају

Бањалука - Падобранци из Француске доминирају и након другог дана Свјетског првенства које се одржава у Бањалуци пошто су првопласирани у све три дисциплине канопи формације.

Французи су првог дана такмичења поставили нови свјетски рекорд у дисциплини 4-њаџ сељуентиал са 14 бодова, а јуче су у другом скоку поновили исти резултат, док су подбацили у трећем са свега 11. Тај резултат им се за сада брише као најслабији. Друго мјесто држе Сједињене Америчке Државе са 26 бодова (13, 13 и 10 се брише), док је трећа Русија са укупно 21 бодом (10, 11 и 8 који се брише).

У дисциплини 4-њаџ ротатион Французима је највећи ривал Русија. Обје екипе имају по 44 бода и врло уједначена сва три скока. Бјелоруси су за сада трећи са 19, док је једини близу још Казахстан са 17 бодова.

Да су Французи дошли најбоље припремљени показују резултати и у дисциплини 2-њаџ сељуентиал гдје су такође побјегли конкурентима. Њихова друга постава након првог скока има 21 бод, испред Сједињених Америчких Држава који касне два бода. Аустралија 1 има 17, а друге поставе Француске и Русије имају по 16. Колике су разлике у квалитету показују резултати најслабијих репрезентација: Њемачке 2, Велике Британије 2, Румуније, Италије, Канаде и Финске 2 које су скупиле свега по пет, односно шест бодова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана