Смајо осваја титуле и пркоси годинама

Дејан Јовичић
Смајо осваја титуле и пркоси годинама

Србац - Иако су све очи љубитеља фудбала упрте у Европско првенство у Француској, главна фудбалска тема у Српцу је успјех два нижелигаша, Кладара и Врбаса из Пријебљега, који су у размаку од пет дана освојили титулу у Четвртој и Петој лиги Градишка.

Ово је друга година заредом да су два клуба из Српца стигла до титуле, а носилац игре у једној од њих је један од најстаријих, ако не и најстарији активни фудбалер у Републици Српској Зоран Шарић Смајо, који је недавно напунио 53 године!

- Освојили смо титулу са свега једним поразом у сезони. Подарили смо велику радост нашем селу, које нас је бодрило током читавог првенства и тако се послије паузе од неколико година вратили у Четврту лигу, група Градишка. Због повреде кољена нисам играо у посљедњој утакмици. Године ме све више притишћу, али се надам да ћу моћи изнијети бар још једну сезону - рекао је капитен Врбаса, популарни Смајо.

Врбас је до титуле у Петој лиги Градишка, група исток, стигао након што је са 1:0 савладао некадашњег прволигаша Црвену земљу из Нове Веси.

- Почели смо првенство са само 12 играча и нико није могао вјеровати да ћемо се борити за титулу, а на крају је и освојити. Надам се да ћемо играти важну улогу и у вишем рангу - истакао је тренер Дејан Андрић.

Четири дана раније титула је стигла и у оближње Кладаре који ће од наредне сезоне играти у Трећој лиги, група запад. Кладарчани су до наслова првака стигли на импресиван начин декласиравши Ратар из Старе Тополе са 10:0! Чак пет погодака постигао је Горан Зеленац, а четири гола дао је Немања Јанковић, који је убједљиво најбољи стријелац Подручне лиге Градишка са 24 поготка.

- За двије године стигли смо од Пете до Треће лиге и наш првенствени циљ је да у наредној сезони изборимо опстанак. Посебне емоције у мени изазваће дуели са Жупом из Милосаваца, која је испала из Друге лиге, јер сам у овом клубу играо пет година, освајао титуле и провео најсвјетлије тренутке у својој каријери - нагласио је један од носилаца игре Кладара Радан Зеленац.

Посебан куриозитет представља податак да највећи број играча Кладара чине некадашњи првотимци србачке Слоге, који су са успјехом играли у овом друголигашу. Међу њима је и дугогодишњи тренер Слоге, а садашњи шеф стручног штаба Кладара Зоран Вранић.

Четири титуле за двије године

Успјех Кладара и Врбаса је потврда да се у Српцу игра добар фудбал у нижим ранговима, јер су и прошле године освојене двије титуле, након што је србачка Слога освојила шампионски наслов у Трећој лиги, група запад, а Кладари постали прваци у Петој лиги, група исток.

Каријера дуга 37 година

Један од најстаријих играча на овим просторима Зоран Шарић Смајо има 37 година играчке каријере. Наступао је за бројне клубове, од градишке Козаре, преко Јединства из Жеравице, Слоге из Српца у којој је играо два пута, Лијевча из Нове Тополе, Младости из Бајинаца и Врбаса у којем носи капитенску траку и гдје ће завршити каријеру. Разлика између њега и најмлађег играча у тиму из Пријебљега је чак 35 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана