Словаци гости на Бисићу

Дарко Пашагић
Словаци гости на Бисићу

Бањалука - На 13. Међународном боксерском турниру који ће се сутра и у суботу одржати у спортској дворани "Обилићево" наступиће и такмичари из Словачке.

Ово је потврдио Мирко Јокић, шеф стручног штаба Славије, која је организатор ове традиционалне смотре.

- Осим свих земаља са простора бивше Југославије сигуран учесник смотре ће бити и репрезентација Словачке, која стиже са три боксера. Очекујемо да нам се у посљедњи час прикључе и двојица боксера из Швајцарске - нагласио је Јокић.

Предсједник трофејног бањалучког клуба Зоран Бугарски нагласио је да је било доста проблема уочи организације овогодишње смотре.

- Било је доста опструкција од стране Боксерског савеза БиХ, али на крају смо ипак одлучили да организујемо смотру. Она ће можда бити нешто скромнија него неке од претходних година, али треба бити свјестан да је новчана ситуација, не само у нашем клубу више него тешка. Ове године град нам је  обећао 7.000 марака за турнир, које нам још нису уплаћене - истакао је Бугарски.

Предсједник Скупштине клуба и први човјек Организационог одбора овогодишње смотре Витомир Поповић је нагласио да је све спремно за почетак.

- Успјели смо да уз помоћ пријатеља клуба омогућимо средства да и ове године побједници у свим категоријама, али и најбољи на цијелом турниру буду новчано награђени. Ситуација је тешка, али ова смотра мора да остане и даље препознатљива, јер носи име великана бањалучког ринга Радована Бисића - рекао је Поповић.

Алаџић

Најбољи боксер 12. Међународног турнира Радован Бисић био је члан Славије Бојан Алаџић (категорија до 64 килограма), а најбољи техничар репрезентативац Хрватске Дами Плантић (до 81 кг). Најборбенији пар били су борци у категорији до 91 килограма Марко Чолић (Славија) и Алем Чолпа (БиХ), док је за најбољег домаћег боксера проглашен Слободан Јекић (Славија).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана