Слога може међу четири најбоља

Душан Репија
Слога може међу четири најбоља

ДОБОЈ - Припреме за нову сезону Премијер лиге синоћ су почели рукометаши Слоге, а тренер Дејан Василић подвукао је да ће у новој првенственој трци имати веће циљеве него у претходној.

У складу с тим, екипу су појачали искусни десни бек Станко Станковић и Слободан Симић, момак који је поникао у Слоги, једно вријеме играо у Србији, а посљедња станица била му је Славија. Екипу је напустио само Милош Трифуновић, који је отишао у Аустрију да студира и игра, док се искусни Пеђа Дејановић са гола преселио у стручни штаб. Ипак, највеће појачање је што су сви носиоци игре остали у клубу и што су већ навикли на Василићеве методе рада.

- Драго ми је што смо сачували готово цијелу екипу. Надам се да ће нас заобићи пехови којих смо имали баш много. На почетку нас је изморила Европа, онда је велике проблеме правио вирус корона, а пратиле су нас и повреде. На крају смо завршили на седмом мјесту, али том позицијом нисмо задовољни. Сигуран сам да смо имали квалитет за још неку позицију више, па ћемо пропуштено покушати да надокнадимо предстојеће такмичарске године - рекао је Василић.

Гледајући састав, Слога би требало да буде за нијансу јача, ако ништа, уигранија и са мало дужом клупом.

- Вјерујем да са овим тимом можемо међу четири најбоље екипе. Уколико нам се укаже прилика, довешћемо још једног играча, али он мора бити у таквом стању да нам помогне одмах - нагласио је млади стручњак.

Комплетне припреме Слога ће обавити у Добоју, комбинујући рад на Стадиону спортских игара и у теретани. До 10. септембра, за када је заказан старт првенства, одиграће најмање девет контролних мечева. Први дуел имаће послије десетак дана рада јер се 10. августа састају са Маглајем, а три дана касније ривал ће им бити Градачац.

- Имамо довољно времена да се припремимо. Посебно се радујемо добојском турниру, на којем ћемо одмјерити снаге са Загребом, Татраном и Сент Галеном, екипама које су објективно јаче од нас - рекао је Василић.

Велики проблем Добојлије ће и у новој сезони имати са двораном и путовањем. Свакодневно ће морати да путују у Осјечане, јер дворана још није завршена. Зато ће све до позне јесени гледати у небо и надати се лијепом времену како би што дуже играли на полуотвореном Стадиону спортских игара.

Циљ одбрана Купа

Први такмичарски задатак за Слогу биће завршница Купа Републике Српске, која ће почетком септембра бити одржана у Источном Сарајеву. Добојлије су прошле сезоне подигле пехар у Градишци и сада ће настојати да га одбране.

- У полуфиналу играмо против домаћина Славије и надам се да ћемо проћи даље, као и да можемо задржати трофеј у нашем власништву. Биће то уједно и добра провјера пред старт првенства - нагласио је Василић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана