Слободан Рајчевић, репрезентативац Србије у футсалу: Вјерујемо у себе и идемо по медаљу

Данијел Радујковић
Слободан Рајчевић, репрезентативац Србије у футсалу: Вјерујемо у себе и идемо по медаљу

На почетку првенства надали смо се четвртфиналу и да тамо можемо изненадити ривала, али сада када смо у полуфиналу, имамо велико самопоуздање и уз подршку пуне "Арене" мислим да можемо до медаље и великог успеха.

Рекао је ово за "Глас Српске" репрезентативац Србије у футсалу Слободан Рајчевић уочи полуфинала Европског првенства које "орлови" вечерас од 18.30 часова играју против Русије. Србија је до сада забиљежила три побједе на првенству (Словенија, Португалија, Украјина), а игром коју је показала истакла је кандидатуру за освајање медаље, па можда чак и титуле.

ГЛАС: Да ли сте уочи првенства очекивали овако добре игре и резултате којима сте направили највећи успјех у историји Србије?

РАЈЧЕВИЋ: Веровали смо да се можемо пласирати у четвртфинале победом над Словенијом у првој утакмици. Потајно смо се надали изненађењу против Португалије, али рачунали смо да ћемо ићи на Шпанију у четвртфиналу и надали смо се да у једном од та два дербија можемо да изненадимо. Ово што смо направили је изванредан резултат, било је и мало еуфорије, али имали смо времена да средимо главе. Верујемо у себе и самопоуздање нам је много веће него на старту турнира.

ГЛАС: Четвртфинале против Украјине је ријешено голом 0,3 секунде прије краја. Како сте видјели тај меч?

РАЈЧЕВИЋ: Знали смо да ће бити веома тешко против њих. Нисмо успели да на почетку направимо разлику, али нисам се плашио. На крају је испало још боље.

ГЛАС: Ривал у борби за финале биће Русија, која има одличну репрезентацију. Каква су очекивања пред тај меч?

РАЈЧЕВИЋ: Русија има јако добру екипу и индивидуалце и апсурдно је причати о њима. Гледамо само нас, трудимо се да наша игра остане на нивоу на којем је била у претходне три утакмице и уз публику која нас носи 40 минута, наше залагање, борбеност и индивидуални квалитет мислим да можемо парирати њима. До сада смо показали да не посустајемо. Мислим да је све могуће.

ГЛАС: Догурали сте веома далеко, једна побједа Србију дијели од медаље, да ли можете доћи до одличја?

РАЈЧЕВИЋ: Верујемо да можемо освојити медаљу. Показало се да је ово веома јак турнир и да свака репрезентација може да победи, тако да у наредне две утакмице могу да буду само благи фаворити. Мислим да се сада нико више не би усудио да се клади на неки меч и да зна да ће сигурано победити. Значи, нема фаворита, сада је полуфинале. Све је могуће, зашто не и медаља?

ГЛАС: Навијачи у "Арени" су вам до сада давали велику подршку. Колико ће вам значити подршка више од 11.000 људи који ће сигурно доћи на утакмицу?

РАЈЧЕВИЋ: Навијачи могу да буду можда и кључни фактор свега овога. Када нам се деси можда нека "жута минута" током утакмице, они ту играју јако битну улогу. Што они буду били гласнији, то ће се нама мање дешавати да падамо. Срећа је што смо имали два дана одмора до ове утакмице.

ГЛАС: Добре игре и успјех репрезентације на овом првенству нису прошли незапажено и сада сви причају о вама. Сматрате ли да сте популаризовали футсал код нас?

РАЈЧЕВИЋ: Људи нам прилазе и говоре о великом резултату, али још нисмо свесни тога шта смо урадили и колико смо популаризовали овај спорт и колико смо скренули пажњу на нас саме. Мислим да ће се то најбоље видети када буде завршен овај турнир, у наредних неколико месеци.

Радо ће доћи на турнир у "Борику"

ГЛАС: Неколико пута сте играли на турниру малог фудбала који се традиционално одржава у дворани "Борик". Да ли планирате да поново дођете у Бањалуку?

РАЈЧЕВИЋ: Сећам се Бањалуке и турнира. Играо сам још ранијих година када се играло пет плус један, када су били већи голови и лопта, сада се мало изменио тај турнир. Велики су проблем наше обавезе, што клупске што репрезентативне, и само из тих разлога не стижемо да посећујемо те зимске и летње турнире које смо некада играли. Цела моја екипа увек ће се радо одазвати да дођемо на турнир, само ако нам време то буде дозволило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана