Слободан Граховац, тренер Ватерполо клуба Бањалука: Вријеме да направимо искорак

Милан Зубовић
Слободан Граховац, тренер Ватерполо клуба Бањалука: Вријеме да направимо искорак

Бањалука - Ватерполо клуб Бањалука и идуће сезоне наступаће у Првој Б лиги Србије, одлучио је ВС Србије.

Прошлу сезону, која је за Бањалучане била дебитантска, завршили су на седмом мјесту табеле са четири побједе, ремијем и 11 пораза, а сада очекују да направе искорак док су финансије означене као главни проблем.

- Пријавили смо се за Прву Б лигу, која нам се прошле сезоне показала као јако корисно искуство, што се одразило на првенство БиХ, гдје смо главне ривале побјеђивали са 15 и десет голова разлике. Сада то морамо подићи на виши ниво, али нас финансије спутавају. Као шампиони државе требало би да уђемо у прву категорију финансирања у Градској управи и да се ту коначно посложе ствари. Спонзоре је практично немогуће наћи и примјера ради неке пиваре више дају новца за техно журке него што помажу спорт - изјавио је тренер Бањалуке Слободан Граховац.

Екипа се није много промијенила и очекује се да на крају такмичења буду у "златној средини".

- Остали су скоро сви играчи који су прошле сезоне бранили наше боје и базирани смо на нашу дјецу, јер због недостатка новца не можемо ангажовати некога са стране. Годину смо старији и искуснији, а иако се ради о готово истој екипи, види се да смо много напредовали. Искусили смо играње против јачих екипа у првенству и сада ћемо много храбрије играти - истакао је Граховац.

Такмичење почиње 12. новембра, а до 5. октобра клубови треба да се пријаве. Постоји могућност да лига буде географски подијељена на двије групе, мада је извјесније да ће бити само једна. Поред Бањалуке, у Првој Б лиги Србије требало би да наступе Партизан 2, Сингидунум, Дорћол, Бечеј, Расина, Валис, Нови Београд 011, Жак, Спартак, Гоч, Раднички, ПВК Жак, Полет и Пролетер. Уједно Бањалука и Партизан 2 неће моћи да се пласирају у виши ранг, док ће трошкове превоза до Бањалуке и смјештаја у Републици Српској покрити тамошњи клуб.

Ништа од ЛЕН купа

Као шампион БиХ Бањалука је стекла право наступа у ЛЕН купу и морала би да игра квалификације за ово такмичења, али због недостатка новца су одустали.

- Котизација за такмичење износи 4.500 евра, што нисмо могли да скупимо па смо одустали. Ако је неки клуб шампион државе, онда би Министарство цивилних послова требало да плати трошкове екипе на међународној сцени о питању котизације и то не само у ватерполу, већ и осталим спортовима. Било би добро да првак БиХ има награду колико износи котизација за његов наступ на евросцени, јер то није много новца - казао је Граховац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана