Славољуб Муслин: Имаћемо поправни ако закажемо у Бечу

Agencije
Славољуб Муслин: Имаћемо поправни ако закажемо у Бечу

Београд - Ближи се вријеме одлуке, односно посљедње утакмице квалификација за Свјетско првенство против Аустрије и Грузије, послије којих ће се знати да ли Србија путује у Русију.

Селектор Славољуб Муслин објавио је списак фудбалера на које рачуна за гостовање у Бечу, које је на програму 6. октобра, те домаћи меч са Грузијом три дана касније. Једине промјене у односу на прошло окупљање, када су остварене побједе против Молдавије и Ирске, јесте повратак у тим Немање Милуновића и дебитантски позив за штопера Вердера Милоша Вељковића. Србији су потребна три бода да обезбиједи наступ на Мундијалу, а у зависности од осталих утакмица, могла би да заврши у Русији и без побједе у преостала два меча.

- Дуго сам у фудбалу и знам да утакмице никад нису добијене унапред. Било је екипа са лакшим распоредом, па нису успеле. Спремамо се најозбиљније до сада и сигуран сам да ће момци урадити све како треба. Покушаћемо већ у првој утакмици да обезбедимо пласман. Лакше је рећи него урадити, али идемо на три бода. Имаћемо поправни ако се нешто не дај Боже деси - рекао је селектор.

На списку нема фудбалера Партизана Зорана Тошића, јер је повриједио мишић, док је ту ровити Филип Костић. Поново нема Сергеја Милинковић-Савића, а очекује се 25 играча на окупљању у Старој Пазови 2. октобра. Јавност је већ послала "орлове" у Русију, али остао је завршни корак.

- Направила се атмосфера као да смо већ на Светском првенству, али морамо да одрадимо ове две утакмице. Верујем у ове момке и не бих се прихватао дужности да је другачије. Нисам мислио да ће бити оволика бодовна разлика, ситуација је повољнија него што сам мислио да ће бити. Очекивао сам тежи пут, али ништа није готово. Сами одлучујемо о свему - рекао је Муслин.

Због црвеног картона против Ирске утакмицу са Аустријанцима пропустиће Никола Максимовић, док Стефан Митровић и Јагош Вуковић вуку повреде. Због тога је позван Милуновић, који наступа за БАТЕ Борисов, а увид у његове игре има Муслинов помоћник и тренер Динама из Минска Сергеј Гуренко.

На списку 25 играча

Голмани: Владимир Стојковић, Предраг Рајковић и Александар Јовановић. Одбрана: Бранислав Ивановић, Јагош Вуковић, Никола Максимовић, Стефан Митровић, Матија Настасић, Немања Милуновић, Милош Вељковић, Александар Коларов, Урош Спајић, Иван Обрадовић, Антонио Рукавина. Средина: Немања Матић, Лука Миливојевић, Немања Гудељ, Немања Максимовић. Напад: Душан Тадић, Филип Костић, Адем Љајић, Александар Митровић, Андрија Павловић, Мијат Гаћиновић, Александар Пријовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана