Славље Чеха у Требињу, Леотар жали за својим шансама

Дарко Драгичевић
Славље Чеха у Требињу, Леотар жали за својим шансама

ТРЕБИЊЕ - Леотар је још једном показао да му је мјесто у европским такмичењима. Требињци су у првом мечу трећег кола Купа ЕХФ након велике борбе и сјајног меча поражени од Карвине 27:28 и имају за чиме да жале, јер су у финишу имали три гола вишка која су испустили.

Леотар је први успио да се одлијепи и да средином првог дијела дође до два гола вишка (8:6). Ипак гости су се вратили, водила се борба за сваку лопту а на одмор се отишло са голом предности за домаћи тим.

Наставак је донио велике преокрете. Карвина је успјела да наметне свој стил игре па су дошли у једном моменту и до плус три (20:17).

Леотар је у тим тренуцима показао карактер и срце. Момци тренера Драгише Кораћевића се нису предавали, уз велику подршку публике заиграли су као средином првог дијела и наметнули свој ритам. Услиједило је прво изједначење, а затим су Требињци дошли до плус 3 (26:23).

Међутим нису успјели домаћи да издрже налет гостију који су успјели да брзим головима ухвате прикључак и дођу чак и до вођства 28:27 и казне домаће за промашаје.

Немања Димитријевић је имао седам а Владимир Станковић шест голова у тиму Леотара. Доминик Солак је у чешком тиму постигао девет голова.

Реванш је за седам дана у Карвину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана