Slavlje Čeha u Trebinju, Leotar žali za svojim šansama

Darko Dragičević
Slavlje Čeha u Trebinju, Leotar žali za svojim šansama

TREBINjE - Leotar je još jednom pokazao da mu je mjesto u evropskim takmičenjima. Trebinjci su u prvom meču trećeg kola Kupa EHF nakon velike borbe i sjajnog meča poraženi od Karvine 27:28 i imaju za čime da žale, jer su u finišu imali tri gola viška koja su ispustili.

Leotar je prvi uspio da se odlijepi i da sredinom prvog dijela dođe do dva gola viška (8:6). Ipak gosti su se vratili, vodila se borba za svaku loptu a na odmor se otišlo sa golom prednosti za domaći tim.

Nastavak je donio velike preokrete. Karvina je uspjela da nametne svoj stil igre pa su došli u jednom momentu i do plus tri (20:17).

Leotar je u tim trenucima pokazao karakter i srce. Momci trenera Dragiše Koraćevića se nisu predavali, uz veliku podršku publike zaigrali su kao sredinom prvog dijela i nametnuli svoj ritam. Uslijedilo je prvo izjednačenje, a zatim su Trebinjci došli do plus 3 (26:23).

Međutim nisu uspjeli domaći da izdrže nalet gostiju koji su uspjeli da brzim golovima uhvate priključak i dođu čak i do vođstva 28:27 i kazne domaće za promašaje.

Nemanja Dimitrijević je imao sedam a Vladimir Stanković šest golova u timu Leotara. Dominik Solak je u češkom timu postigao devet golova.

Revanš je za sedam dana u Karvinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana