Славље Борца за мирнији зимски сан

Данијел Радујковић
Славље Борца за мирнији зимски сан

Бањалука - У посљедњем мечу турбулентне јесени фудбалери Борца савладали су Широки Бријег са 2:1 и направили велики корак ка пласману међу шест најбољих екипа које ће послије још четири кола на прољеће играти у Лиги за првака.

Домаћи су помало срећно дошли до сва три бода, јер је Јосип Баришић у првом минуту судијске надокнаде савладао свог голмана послије доброг убацивања Младена Веселиновића. Ипак, Бањалучани су заслужили мало среће, јер су по тешком терену са којег је акцијом управе, играча и навијача очишћен снијег ноћ прије меча, били бољи ривал током већег дијела меча Ипак, као и цијеле јесени често је недостајао посљедњи пас, а и када би биле створене прилике, прелако су одлазиле у неповрат. Једну добру акцију ријешио је Горан Галешић у првом дијелу послије убацивања Милоша Чудића, док је Широки постигао гол практично из једине шансе, а мрежу повратника међу стативе Асмира Авдукића погодио је искусни Вагнер.

- Ова побједа нам много значи. Од првог минута видјело се колико смо жељели побједу и можда нам се мало вратило за све пропуштено до сада. На Широком се осјетило да је имао густ распоред у претходних неколико дана, што смо на крају искористили - рекао је вршилац дужности тренера Борца Игор Јанковић.

Ова побједа донекле је испеглала све пропуштено и планирано уочи старта сезоне, али нема сумње да ће на Градском стадиону бити много промјена до почетка другог дијела првенства. Приоритет ће бити ангажовање тренера, а протеклих дана у јавности је испливало неколико кандидата. Посљедњи у низу је бивши репрезентативац Југославије Иван Гудељ, а у конкуренцију су још Драган Јовић и Стеван Мојсиловић. Биће промјена и у играчком кадру, с обзиром на то да су Борис Распудић, Бојан Пузигаћа, Борислав Ерић, Милош Ђорђевић и Иван Делић добили дозволу да потраже нову средину па ће сигурно бити и долазака нових играча. Све у свему, уколико Бањалучани желе да изборе Лигу за првака, морају да брзо да склопе коцкице, јер ће можда и кључни меч у борби за првих шест мјеста играти на отварању другог дијела 17. фебруара у Бијељини.

Грудвање

Судија Зоран Грбић из Приједора био је приморан два пута да прекине утакмицу у првом полувремену, јер је публика са источне трибине грудвама гађала његовог помоћника Арнела Новалића. Навијаче је покушао да смири Горан Галешић, али је и он прошао слично као Новалић, да био Грбић прекинуо меч док није испражњен тај дио трибина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана