Славиша Ожеговић, тренер ЖКК Орлови из Бањалуке: Потребна три појачања за WABA лигу

Милан Зубовић
Славиша Ожеговић, тренер ЖКК Орлови из Бањалуке: Потребна три појачања за WABA лигу

Бањалука - Руководство Женског кошаркашког клуба Орлови представило је план рада за наредну сезону у којој га очекује премијерни наступ у WABA лиги, док тренер Славиша Ожеговић има планове припрема. Он се тренутно налази са јуниорском репрезентацијом БиХ мада још није парафирао продужетак уговора.

- Усмено смо се договорили о мом останку на клупи и очекује нас озваничење сарадње - рекао је Ожеговић.

Прошлу сезону започео је на клупи Бањалучанки да би потом био одсутан три мјесеца јер је боравио у Кини, да би се вратио у финишу сезоне и привео је крају, а током одсуства мијењала га је Александра Мушић. Његов тим стао је на корак до титуле шампиона БиХ јер су Бановићи били бољи у финалној серији са 3:2 иако су Орлови водили са 2:1. Добар резултат нагнао је управу да крене у веће изазове па ће екипи бити потребна појачања јер је евидентно да са садашњим играчким кадром неће бити у стању да се носи са далеко квалитетнијим екипама.

- Тим који будемо склопили мора да буде конкурентан осталим ривалима, а то није онај који је играо финале плеј-офа. Појачања треба да буду права, а не само реда ради да бисмо попунили мјеста јер ћемо играти против екипа које су јаке као бетон. Тим би требало да формирамо у наредних 15 дана, док ме једино интересује млада и полетна екипа па ћемо тражити младе играчице и сигурно је да нећемо доводити неке старије које ће доћи само да узму новац, а ништа не допринесу игри. Треба ми неко ко је мотивисан за доказивање и има потенцијала да далеко догура - нагласио је Ожеговић.

Предсједник клуба Лука Лугоња казао је да ће Тамара Рајић, која је стигла пред почетак плеј-офа прошле сезоне, остати у екипи, док поред ње Ожеговић већ зна колико ће појачања довести.

- Поред Рајићеве за коју се надам да ће и даље бити наш члан, потребно је да доведемо три кошаркашице, што је укупно четири, тако да би с њима требало да будемо конкурентни осталим тимовима у регионалној лиги. Тешко је очекивати да вратимо неке наше играчице јер оне сада играју за много више новца него што им можемо понудити па треба добро да пазимо приликом избора - рекао је Ожеговић.

Старт припрема заказан је за почетак августа, док је жријеб такмичарских бројева заказан за 21. јун у Славонском Броду. Поред Орлова, наступ идуће сезоне потврдило је шест екипа: Будућност (Црна Гора), Цинкарна Цеље (Словенија), Бановићи, (БиХ), Трешњевка 2009 (Хрватска), Монтана 2003 и Берое (Бугарска).

 

Тренинзи и даље трају

Млађе селекције Орлова нису направиле паузу, већ раде пуном паром.

- Док мене нема, са млађим играчицама ради Драгана Свитлица и наш циљ је да са два тренинга дневно наше младе кошаркашице наставе развој кроз индивидуални тренинг. Исто смо радили и прошле године, што је дало добре резултате па смо одлучили да то поновимо. Драгана Домузин и Милица Зељковић су на контролним тренинзима сениорске репрезентације БиХ, док су три јуниорке нашег клуба код мене у јуниорској селекцији - рекао је Ожеговић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана